4:an på 4 veckor – Ännu mera motgångar

Författat av:

4:an på 4 veckor – Ännu mera motgångar

Onsdagen den 6.e februari antog jag ett uppdrag där mitt mål var att på fyra veckor gå från ganska otränad till att klara 3×15 repetitioner av styrkeövningarna chins, pull-ups, dips och handstående armhävningar.
Klicka på mitt namn här under inlägget så kan du följa hela resan hittills.

Nu har det gått drygt halva tiden och jag hade tänkt att presentera en mitt-i-projektet-rapport. Så kommer det alltså inte att bli. Förra söndagen hade jag en välförtjänt vilodag och dagen därpå slog sjukan till. Detta har alltså resulterat i att jag nu är uppe i den sjätte träningsfria dagen. Utsikterna för att uppdraget skall lyckas känns ack så dunkla. Det var en underdrift. I morse var jag redigt förbannad och insåg att det som tidigare verkade väldigt svårt nu gränsar till det omöjliga. Det där med att se saker från den ljusa sidan har aldrig varit min grej. Jag är en stor beundrare av bitterhet och svart humor, men jag skall ge optimismen en chans.

Jag kommer inte att ge mig eller slå ner på träningstakten nu trots att det känns helt kört. Även om jag inte fixar detta så ska jag komma så nära 3×15 som mänskligt möjligt. Ni som följt den här serien vet ju att mitt tänkta mål (innan Redaktören började hetsa mig) var ju att klara 4:an på fyra-fem månaders träning och det målet står kvar. Fixar jag inte testet den 6/3 har jag i alla fall fått mig en rejäl rivstart. Jag får inte glömma att jag tränar för att må bra inte för att skaffa mig prestationsångest och neuroser.

En liten sötsak till mitt bittra jag!

En liten sötsak till mitt bittra jag!

För att peppa mig inför i morgon gick jag ner på stan för att fylla på mitt lager med proteinpulver. När det visade sig att en shaker ingick i köpet så passade jag på att ge mitt liv en liten färgklick. Titta så fint.

Så, nu har jag fan varit tillräckligt positiv för hela helgen. Kan jag få återgå till besk brittisk humor, bittert kaffe och filmer där alla dör på slutet? Det är ju trots allt då jag trivs som bäst. Må-Bättre är ju en plattform för det personliga välmåendet och det är dags att vårda min personlighet.

I morgon kommer jag att vara skitförbannad efter gymmet, hörs då!

0

Författat av

Matiss Silins är skribent och spokenwordpedagog som bl.a. skrivit krönikor kring välmående och bloggat om kampsport. Han har pluggat både hälsopedagogik och näringslära men det gjorde honom mest skeptisk till hälsoindustrin. Såhär tänker han om hemsidan: ”Må-bättre är en inspirerande idé som sätter igång tankarna kring vad hälsa är. Efter att ha pluggat idrottsvetenskap, näringslära och hälsopedagogik under flera år blev jag störd av att hälsa har blivit en industri. Det verkar som att det ska handla om perfektion och inte välmående. Hälsa för mig är att nå välbefinnande i min vardag samtidigt som jag kan koncentrera mig på mitt arbete, mina vänner och mina intressen. Att må bra ska inte vara en krävande heltidssysselsättning. Samtidigt handlar välmående om så mycket. Jag vill berätta om allt som påverkar mitt välbefinnande - gymmet, min matlagning, vem jag ser i spegeln under mina bra dagar, samma person i spegeln en dålig dag, sex, politik, dekadens, kultur, festivaler m.m. Idén med Må Mättre tilltalade mig. Känner jag mig lite oengagerad eller slö kan jag med bara några klick få flera tips på hur jag kan göra min dag bättre, roligare och givande. Må-bättre har ingen dold agenda eller given ideologi, olika människor strävar efter hälsa på olika sätt. Här får du inblick i någras liv och tankevärld. Frågan vi vill att du skall kunna få svar på här är helt enkelt: Hur mår du bra?” Som estradpoet, föreläsare och pedagog har Matiss pratat om skrivande och sin syn på språk t.ex. i Sveriges Radio P3 (chickitikaowhao), på Bok och Biblioteksmässan och för företagsledare. Nu skriver och videobloggar han här så ofta han kan. På Må-bättre.se kan du ta del av hans funderingar kring ett enkelt välmående.

You must be logged in to post a comment.