4:an på 4 veckor – babysteps

Författat av:

4:an på 4 veckor – babysteps

Hej…

fan….

Jag var på gymmet i morse. Jag hade en aning om att det skulle vara illa men inte hur illa. Uppenbarligen har jag en infektion kvar i kroppen. Hjärtklappningen dök upp redan efter en minuts lugn uppvärmning. Antar att det bara är att acceptera. Antagligen blir det bara värre om jag köttar och rivstartar. Jag sparar tid om jag tar det lugnt, eller hur? Det är vad jag måste förklara för mig själv för det är inte många dagar kvar innan det är den sjätte mars – detta ödesdatum. Jag måste förvalta varje dag väl.

Ikväll har min vän 30årsfest – det vore roligt att skaka loss och ägna sig åt lite mayhem. Jag anar att det inte är att förvalta dagen väl. I morgon får du veta hur jag klarade mig, om det inte dyker upp något inlägg kan du anta det värsta.

Det är väl ungefär den här nivån Matiss får börja på efter sjukveckan.

Det är väl ungefär den här nivån Matiss får börja på efter sjukveckan.

Idag lyfte jag som pliktskyldigast en stång på 30 kg några gånger, slet lite med mina triceps och plågade mig igenom några set bänkdips. Det var typ det plus några axelövningar till.

Om du ramlade in på den här bloggen för första gången nu och inte har en aning om vad jag svamlar om kan kolla upp de tidigare inläggen titulerade ”4:an på 4 veckor”.

Ni andra som följt, stöttat och skrattat – oavsett vilken sida ni står på. Goda råd skulle uppskattas. Goda råd och falsk hoppfullhet tack. I’aint no quitter! Kanske lite gnällig och pessimistisk, som du märkt – men ingen ge-upp:are! (Eller hur skulle du översätta quitter?)

4

Författat av

Matiss Silins är skribent och spokenwordpedagog som bl.a. skrivit krönikor kring välmående och bloggat om kampsport. Han har pluggat både hälsopedagogik och näringslära men det gjorde honom mest skeptisk till hälsoindustrin. Såhär tänker han om hemsidan: ”Må-bättre är en inspirerande idé som sätter igång tankarna kring vad hälsa är. Efter att ha pluggat idrottsvetenskap, näringslära och hälsopedagogik under flera år blev jag störd av att hälsa har blivit en industri. Det verkar som att det ska handla om perfektion och inte välmående. Hälsa för mig är att nå välbefinnande i min vardag samtidigt som jag kan koncentrera mig på mitt arbete, mina vänner och mina intressen. Att må bra ska inte vara en krävande heltidssysselsättning. Samtidigt handlar välmående om så mycket. Jag vill berätta om allt som påverkar mitt välbefinnande - gymmet, min matlagning, vem jag ser i spegeln under mina bra dagar, samma person i spegeln en dålig dag, sex, politik, dekadens, kultur, festivaler m.m. Idén med Må Mättre tilltalade mig. Känner jag mig lite oengagerad eller slö kan jag med bara några klick få flera tips på hur jag kan göra min dag bättre, roligare och givande. Må-bättre har ingen dold agenda eller given ideologi, olika människor strävar efter hälsa på olika sätt. Här får du inblick i någras liv och tankevärld. Frågan vi vill att du skall kunna få svar på här är helt enkelt: Hur mår du bra?” Som estradpoet, föreläsare och pedagog har Matiss pratat om skrivande och sin syn på språk t.ex. i Sveriges Radio P3 (chickitikaowhao), på Bok och Biblioteksmässan och för företagsledare. Nu skriver och videobloggar han här så ofta han kan. På Må-bättre.se kan du ta del av hans funderingar kring ett enkelt välmående.

Kommentarer

 1. Ankis lilla_blogg  februari 23, 2013

  Inte rättvist att bli sjuk i mitten. Ta det lugnt! inte värt att bli sjukare för att nå ett mål fysiskt.. då mår man väl inte bättre eller? (:

 2. Chippens träning  februari 23, 2013

  Låter illa :-\ Jag ahr tyvärr inga råd att ge.. förutom att kanske vila det är alltid bäst när man är sjuk som du själv skrev i en artikel!

 3. Malinsblogg  februari 24, 2013

  Utn att ha träffat dig, bara läst dina inlägg, så får jag känslan av att du inte ger upp fysiskt i alla fall! men hur är det med att ge upp psykiskt? Hårda utmaningar och sjukdom mitt i allt kan ta knäcken på den bästa!

  • Matiss  februari 25, 2013

   Jag har funderat mycket på din kommentar senaste dygnet.
   Jag vet faktiskt inte hur vettig min inställning är. På ett sätt har jag redan gett upp och accepterat att jag kanske inte fixar det – på ett annat sätt så vill jag fortfarande bevisa för mig själv att jag kan uppbringa så mycket jävlaranamma att jag klarar det på ren vilja.

   Jag kanske borde fokusera på den andra inställningen nu, kanske borde ha attityden att jag lyckats med projektet tills motsatsen är bevisad.

   Nu svamlade jag loss lite här, men din kommentar har verkligen satt igång skallen på mig. Du hittade visst ON-knappen till min målmedvetenhet. Tack.

You must be logged in to post a comment.