4:an på 4 veckor – Resultatet. Äntligen!

Författat av:

4:an på 4 veckor – Resultatet. Äntligen!

Nu är det gjort, klart och slut. Jag har genomfört projektet och du kan ju enkelt följa alla delarna av det genom att klicka på mitt namn här ovan eller nedan, om du nu vill uppdatera dig.

Det som började med en oskyldig tanke om att någon gång fixa ”fyran” gick raskt till ett uppdrag på liv och död. Någon vecka in lugnade jag dock ner mig och började fundera på varför jag gör detta. Oavsett resultatet så är det faktiskt bara mig själv jag ansvar inför. Ni kan såklart bli överraskade eller besvikna eller vad ni nu kan tänkas bli efter att ha sett filmen och jag ser verkligen fram mot era kommentarer, tankar och pikar. Fast, jag har som sagt alltid haft prestationsångest för träningsrelaterade aktiviteter som ni förstår av brevet till åttorna som jag skrev i förrgår. Det är antagligen därför jag ville ta ner era förväntningar, den negativa bieffekten var ju att jag kanske blev lite väl pessimistisk kring mina förutsättningar. Jag kommer att skriva ett lite längre inlägg om just realistiska målbilder och krav på sig själv lite längre fram. Men nu är det filmtajm!

Om du är en trogen följare, beundrare eller kritiker till mig och mitt uppdrag så behövs ingen närmare presentation. I fyra veckor har jag lyft, böjt, kämpat och gnällt för att nå mitt mål. Hur detta gått kan du se i vår gedigna dokumentär av gårdagens slutprov. Den har allt: filosoferande, desperation, dans, märkliga poser, röda ansikten, hopp och förtvivlan. Håll till godo.

För er som inte riktigt greppade vad resultatet blev, kan förstå om det blev rörigt, kommer lite statistik här. Men först en sista definition som vänder på definitionen jag hittills använt mig av, puh. Alltså:i detta inlägg så är Pull-upp häv med handflatan mot kroppen och chins med handflatan riktad från kroppen.

Resultat för fyra veckor sedan 6/2

Pull ups
6-5-3
dips
8-8-6
Chins
5-5-3
Handstående Armhävningar
0-0-0

Resultat igår 6/3

Pull ups
14-6-5
dips
15-15-16
Chins
4-3-3
Handstående Armhävningar
12-9-2

Hur gick det nu med alla övningar? I klippet får du svaret, typ.

Hur gick det nu med alla övningar? I klippet får du svaret, typ.

Det var det. Sammantaget kan jag säga att jag är mycket nöjd med dips och armhävningarna, rätt besviken på chins och pull-ups var ungefär som väntat. Känns som vi snackat nog nu. Tack så mycket för allt stöd och för att ni följer oss! Vad har du för kommentarer?

P.s.
Håll utkik efter uppdraget som skall ges till Redaktören, om några dagar får ni veta.

2

Författat av

Matiss Silins är skribent och spokenwordpedagog som bl.a. skrivit krönikor kring välmående och bloggat om kampsport. Han har pluggat både hälsopedagogik och näringslära men det gjorde honom mest skeptisk till hälsoindustrin. Såhär tänker han om hemsidan: ”Må-bättre är en inspirerande idé som sätter igång tankarna kring vad hälsa är. Efter att ha pluggat idrottsvetenskap, näringslära och hälsopedagogik under flera år blev jag störd av att hälsa har blivit en industri. Det verkar som att det ska handla om perfektion och inte välmående. Hälsa för mig är att nå välbefinnande i min vardag samtidigt som jag kan koncentrera mig på mitt arbete, mina vänner och mina intressen. Att må bra ska inte vara en krävande heltidssysselsättning. Samtidigt handlar välmående om så mycket. Jag vill berätta om allt som påverkar mitt välbefinnande - gymmet, min matlagning, vem jag ser i spegeln under mina bra dagar, samma person i spegeln en dålig dag, sex, politik, dekadens, kultur, festivaler m.m. Idén med Må Mättre tilltalade mig. Känner jag mig lite oengagerad eller slö kan jag med bara några klick få flera tips på hur jag kan göra min dag bättre, roligare och givande. Må-bättre har ingen dold agenda eller given ideologi, olika människor strävar efter hälsa på olika sätt. Här får du inblick i någras liv och tankevärld. Frågan vi vill att du skall kunna få svar på här är helt enkelt: Hur mår du bra?” Som estradpoet, föreläsare och pedagog har Matiss pratat om skrivande och sin syn på språk t.ex. i Sveriges Radio P3 (chickitikaowhao), på Bok och Biblioteksmässan och för företagsledare. Nu skriver och videobloggar han här så ofta han kan. På Må-bättre.se kan du ta del av hans funderingar kring ett enkelt välmående.

Kommentarer

  1. Malinsblogg  mars 8, 2013

    jippi – starkt jobbat! Ni borde jobba på tv! bra kämpat. ni visar att träning kan vara kul!

  2. Johan Larsson  mars 8, 2013

    Gött mos! Jag förutsätter att du fortsätter köra så vi får en rapport på hur lång tid det tar att faktiskt klara hela utmaningen. Men en sjuk förbättring var det, bra jobbat! //Johan

You must be logged in to post a comment.