5 steg till ett lyckligare liv

Författat av:

5 steg till ett lyckligare liv

Kära läsare, välkommen till det absolut första inlägget i Må-Bättres hälsoguide! För att läsa mer om vad vår hälsoguide går ut på kan du klicka här.

Som du kan se ovan är vår logotyp ett hjärta med pilar som tyder på någon form av kretslopp. Den representerar vår övertygelse om att en person alltid får igen det goda denne investerat i sig själv eller någon annan, på ett eller annat vis. Att investera gott i sig själv är en av de viktigaste och snabbaste vägarna till att må bättre som människa, därför skall jag idag ge dig 5 tips på saker som du kan börja göra för dig själv. Se det som en liten positiv ”att-göra-lista”!

Sätt hög prio på din egen lycka.

Inse att dina behov är viktiga, om du inte värdesätter dina egna värden och behov kommer du i det långa loppet att sabotera dig själv. Kom ihåg att det är fullt möjligt att tillfredställa dina egna behov samtidigt som du bryr dig om personerna i din omgivning, det blir förmodligen till och med så att du blir ännu bättre på att bry dig om personerna i din närhet som behöver dig när din egen lycka är mer mättad.

Börja vara dig själv, på ett stolt och ärligt sätt.

Att försöka vara någon annan är slöseri med dig egen vackra personlighet. Var dig själv och värdesätt just din unika personlighet och alla styrkor som kommer med den, för hur kliché det än kan låta så är ingen precis som du och det gör dig ovärderlig.

Skäm bort dig själv

Skäm bort dig själv

Var din egen lyckas smed.

Jag tror inte att någon människa klarar sig helt på egen hand, men att ha sin egen drivkraft som är oberoende av andra personers handlingar är ändå viktigt. Baserar du din lycka på andra människor kommer du trilla ihop när deras stöttning inte finns där för dig längre. Fråga dig själv vad som alltid gjort dig lycklig, vad du alltid kommer tillbaka till när du är nere och bara har dig själv. Där hittar du förmodligen svaret på din egen drivkraft.

Var mer öppen om hur du egentligen känner.

Om du går igenom en jobbig period så ge dig själv utrymme för att må lite dåligt och var alltid ärlig om det. Prata med de personerna som du håller av mest. Berätta för dem hur du verkligen känner och låt dem lyssna på dig utan att du känner någon skuld. Att lätta ditt hjärta är ett mycket bra sätt till att må bättre.

Spendera tid med de människor som är rätt för dig.

Människor i din omgivning som får dig att må bra och vara bekväm i dig själv är alltid värda att umgås med. Spendera tid på de människor som spenderar tid på dig och uppmuntrar dig till att vara den du är.

0

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

You must be logged in to post a comment.