Recept: Aptitretare med fetaost

Författat av:

Recept: Aptitretare med fetaost

Kalorisnåla recept och LCHF diet. Nyttig mat med få kalorier behöver inte vara jobbigt eller smaklöst. Nyttigt naturgodis på en tandpetare, här kommer en aptitretande grekisk delikatess som bokstavligt talar är barnsligt enkel att göra.

Jag älskar fetaost som du kanske märkt från mina tidigare recept. Sältan och konsistensen hos fetaost passar till nästan allt i matväg tycker jag. Tomater är också underbara. Här kan du läsa mer om varför tomater är hälsosamt för dig! Denna aptitretaren passar perfekt till likväl till stora middagar som en mysig filmkväll hemma.

Ingredienser

  • 1 gruka som skivas i centimetertjocka skivor.
  • 1 klase med körsbärstomater på kvist
  • 1 kopp med Kalamata oliver som delats på mitten
  • 1 fetaost
  • 1Msk färsk citronjuice
  • 2Tsk olivolja
  • ½Tsk oregano
  • Peppar
  • Tandpetare
Fetaost, gurka, oliver och tomat blir en god aptitretare eller förrätt!

Fetaost, gurka, oliver och tomat blir en god aptitretare eller förrätt!

Gör aptitretaren såhär

Lägg alla grönsaker I små skålar och trä dem på en tandpetare. Börja med tomaten, sedan grukan och där efter oliven och en kub med fetaost. Ställ de små utsökta spetten på en bricka och ställ in den i kylen. Häll där efter citronjuice, olivolja och oregano tillsammans med färskmalen peppar i en bruk och skaka om! Häll innehållet över de små spetten precis innan servering.

Detta är en underbar kalorisnål förrätt som barnen kan vara med och göra. Det är viktigt att man låter barnen vara med i köket tycker jag. Flera undersökningar visar att barn som får vara med och lära sig hur man lagar mat som unga har mindre problem med vikten när de blir vuxna. Speciellt viktigt är det att man visar barnen att nyttig mat är roligt, det tycker jag i alla fall. Man måste inte gå till McDonalds eller till pizzerian för att ha en rolig stund med föräldrarna.

Underbar aptitretare

Underbar aptitretare

Det var allt jag hade för idag! Glöm inte att lämna en kommentar eller två om du tyckte om artikeln eller hatade den!  Klicka på ikonerna nedan för att dela denna artikeln på Facebook eller Twitter, jag kan garantera att den kommer ge dig en hel del uppmärksamhet, likes och kommentarer :-) Om du vill prenumerera på våra artiklar i din iPad, iPhone eller Android har du vår RSS-feed här!

0

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

You must be logged in to post a comment.