Kroppsspråk – ögonens signaler

Författat av:

Kroppsspråk – ögonens signaler

Det kroppsspråk som vi förmedlar med våra ögon är väldigt fascinerande tycker jag. Våra pupiller, de svarta hålen som släppen in ljus i våra ögon, hjälper oss inte bara med att se. Pupillerna skvallrar även om vad som försiggår i våra tankar. Genom att observera hur pupillerna vidgas eller drar ihop sig kan du få reda på hur attraherad eller fundersam någon är och kanske lite till..

Här har du 10  psykologiska undersökningar som visar hur våra pupiller och ögon kan ...

Läs mer →
2

Hur hanterar man ilska?

Författat av:

Hur hanterar man ilska?

När var du riktigt arg senast och hur hanterar du ilska? Visst ser vi ofta på ilska som en vild och negativ känsla som för med sig dåliga konsekvenser? jag menar, ilska får oss att fatta irrationella beslut som kan leda till självdestruktiva handlingar. Detta i sin tur gör att vi strävar efter att kunna förtrycka och avleda ilska så fort det uppstår, men precis som alla andra känslor har även ilska sina fördelar. Faktum är att du kan använda ...

Läs mer →
4

8 hemliga fördelar med fysisk beröring

Författat av:

8 hemliga fördelar med fysisk beröring

Vilket ditt viktigaste sinne? Vilket sinne skulle du välja om du bara fick välja ett? De flesta av oss skulle nog svara att synen eller hörseln är det viktigaste sinnet för att klara oss igenom vardagen, men känsel är också ett väldigt viktigt sinne. Faktum är att till och med den lättaste beröringen kan påverka vårt sätt att tänka. För att bevisa detta tänkte jag bjuda dig på några psykologiska studier som visar på effekterna av fysisk beröring i vardagslivet.

Beröring ...

Läs mer →
1

Killar kan inte göra två saker samtidigt – eller?

Författat av:

Killar kan inte göra två saker samtidigt – eller?

Jag ska erkänna en sak; jag har aldrig förstått det roliga i den populära diskussionen om vem som har bäst simultanförmåga mellan män och kvinnor. Det sägs att män inte kan göra två saker samtidigt, men hur sant är det egentligen?

Jag tror att anledningen till att diskussionen dyker upp då och då är på grund av att media är näst intill besatta av att framhålla skillnader mellan män och kvinnor, i engelsk media har detta fenomen till och med ett ...

Läs mer →
10

6 anledningar till att le oftare

Författat av:

6 anledningar till att le oftare

De flesta av oss ler flera hundra gånger om dagen speciellt när vi är tillsammans i grupper med andra människor, men ett leende signalerar inte bara glädje. Vi människor använder vårt vackra leende för att skicka många olika ickeverbala signaler till våra medmänniskor om hur vi mår och vad vi tänker. Här har du 6 saker du inte visste om ditt vackra leende!

Ditt leende får folk att lita på dig

Vem kan du lita på i en värld där alla tänker ...

Läs mer →
3

Bli kvitt dina sömnproblem i 6 enkla steg

Författat av:

Bli kvitt dina sömnproblem i 6 enkla steg

Jag har problem med sömnen, jag kan inte sova! Ta det lugnt, du är inte ensam med dina sömnproblem. I undersökningar om vad som skulle öka människors livskvalitet hamnar en god natts sömn väldigt högt upp. Många av oss får alldeles för lite sömn än vad vi borde och sömnproblem blir allt vanligare.

Får du för lite sömn sänks din kognitiva förmåga vilket innebär att du får sämre minne, dåligare koncentrationsförmåga och helt enkelt en segare hjärna. Sömnbrist är också kopplat ...

Läs mer →
1
Page 1 of 4 1234