Brev till Sandgärdskolan #3 – Motvillig Matiss

Författat av:

Brev till Sandgärdskolan #3 – Motvillig Matiss

Hej niorna!

Ni gjorde ju er del av avtalet, så då fick jag ju vackert göra min del.

Jag var rustad till tänderna med träningsutrustning, flit och bitterhet när jag vaknade 07:00 på långfredags morgon. Då beslöt jag mig för att inte endast jag och Jesus skall långfredagslida utan även min goda vän, kollega, tränare och muntliga motståndare Redaktör Sjöblom skall få sin del av pinan. Något yrvaken gick han med på detta och några timmar senare kom han hem till en något motvillig fystestdeltagare. Allt detta får ni se i filmen.

Innan ni kollar på hur jag gnor och gnäller så tänkte jag ge er beröm för dikterna. Jag gillar ju all sorts kreativitet och problemlösning. Det allra första poemet i kommentarsfältet vittnar kanske inte om hårt arbete, men inte desto mindre är det en dikt och det var ju ändå uppdraget. Så snyggt jobbat med att öppna föreställningen Erik.

Alla alster ni postat har ju Ompfh! och skrivarglädje i sig på något sätt tycker jag. Men då jag inte just nu håller i några lektioner hos er tänker jag passa på att favorisera lite. Här kommer min favorit av de åtta som ett litet intro till filmen.

Matiss Silins

Det är viktigt med rätt utrustning, eller hur Andréas?

Ha det nu fantastiskt!

Att slita ut sig i fyra veckor har varit svårt,
jag har tränat ordentligt hårt.

Svetten har klibbat som lim,
All denna träning för att bli såkallad ”slim”.

Att vara smal är tydligen i dagens samhälle någon form av lag,
det gör att jag sliter för formen varje dag.
E
xtra press för att nå sina mål man satt,
tänkandet på all träning gör mig alldeles matt.

Men samtidigt får det mig att må så jävla bra,
så när man gett sig in i träningen är det ingen idé att bara dra.
Kämpa med hela sitt hjärta,
skit ifall du kommer få känna denna oändliga smärta.

För när du väl är nöjd med din kropp,
så har du klarat livets hårda lopp.
Så Matiss lycka till med denna jobbiga grej,
försök att slå mig, jag lovar jag är en tuff tjej.

/Harrypottergirl 97

 

 

P.s
Förresten, hur gick det för dig, slog du mig?

3

Författat av

Matiss Silins är skribent och spokenwordpedagog som bl.a. skrivit krönikor kring välmående och bloggat om kampsport. Han har pluggat både hälsopedagogik och näringslära men det gjorde honom mest skeptisk till hälsoindustrin. Såhär tänker han om hemsidan: ”Må-bättre är en inspirerande idé som sätter igång tankarna kring vad hälsa är. Efter att ha pluggat idrottsvetenskap, näringslära och hälsopedagogik under flera år blev jag störd av att hälsa har blivit en industri. Det verkar som att det ska handla om perfektion och inte välmående. Hälsa för mig är att nå välbefinnande i min vardag samtidigt som jag kan koncentrera mig på mitt arbete, mina vänner och mina intressen. Att må bra ska inte vara en krävande heltidssysselsättning. Samtidigt handlar välmående om så mycket. Jag vill berätta om allt som påverkar mitt välbefinnande - gymmet, min matlagning, vem jag ser i spegeln under mina bra dagar, samma person i spegeln en dålig dag, sex, politik, dekadens, kultur, festivaler m.m. Idén med Må Mättre tilltalade mig. Känner jag mig lite oengagerad eller slö kan jag med bara några klick få flera tips på hur jag kan göra min dag bättre, roligare och givande. Må-bättre har ingen dold agenda eller given ideologi, olika människor strävar efter hälsa på olika sätt. Här får du inblick i någras liv och tankevärld. Frågan vi vill att du skall kunna få svar på här är helt enkelt: Hur mår du bra?” Som estradpoet, föreläsare och pedagog har Matiss pratat om skrivande och sin syn på språk t.ex. i Sveriges Radio P3 (chickitikaowhao), på Bok och Biblioteksmässan och för företagsledare. Nu skriver och videobloggar han här så ofta han kan. På Må-bättre.se kan du ta del av hans funderingar kring ett enkelt välmående.

Kommentarer

 1. Johan Larsson  mars 30, 2013

  Stabilt jobbat grabbar. Tror att eleverna mäter rörligheten statiskt där de kan hålla kvar i utsträckt läge. Dessutom så ser det ut som om Andreas vädrar baken i plankan medan Matiss håller sig rak… Oavgjort totalt skulle mitt utslag bli! //Johan

  • Andréas Sjöblom  mars 31, 2013

   Jag kan hålla med om att min rumpa är väldigt högt upp!

 2. Andréas Sjöblom  april 3, 2013

  Utan skor kände jag mig inte så självsäker på gymmet, men träningen gick ju lika bra för det. Vad det bevisar vet jag inte.

You must be logged in to post a comment.