Catwalk och Kettlebells

Författat av:

Catwalk och Kettlebells

Jag har just varit på gymmet, läs modevisningen.

Mellan två svettiga set torkade jag av händerna på min pösiga plychbyxor och tittade ut över lokalen. Det var som ett myller av attityder klädda i allt ifrån rosa märkestights till linnen med testosterontryck via fotbolls-shorts och klubb-tshirts. Vi människor tänker på våra kläder. Antingen vill vi uttrycka något eller klä oss helt och hållet för vår egen skull. När jag gick folkhögskola hade vi en kille i klassen som alltid tränade i vit skjorta. Lite udda men det funkade för honom.

I kampsporten jag tränar kan jag slappna av i en förvald utstyrsel. Vi har våra dräkter och de är anpassade för just den träningsstilen. Alla har samma och det finns inga frågetecken på det. För gymmet däremot finns det betydligt fler möjligheter.

Jag behöver inte köpa sportmärkets senaste kollektion för att träna. För mig är det viktigt att jag kan röra mig fritt utan att behöva bry mig om hur kläderna sitter och rör sig. Samtidigt vill jag fortfarande vara jag. Det ska vara bekväma kläder som ändå känns naturliga i min garderob.

Du kanske behöver mode i motionen eller så är det viktigt för dig att funktionen passar din träningsstil. Jag tar alltid någon sekund när jag packar träningsväskan för att välja linne. Linne för mig innebär att jag ser hur mina muskler arbetar. Det känns bra för mig. Du kanske trivs bättre i luvtröja.

Har du kollat igenom din träningsgarderob? Den där extra känslan av bekvämlighet som fattas på din träning kanske ligger i klädvalet?

0

Författat av

Matiss Silins är skribent och spokenwordpedagog som bl.a. skrivit krönikor kring välmående och bloggat om kampsport. Han har pluggat både hälsopedagogik och näringslära men det gjorde honom mest skeptisk till hälsoindustrin. Såhär tänker han om hemsidan: ”Må-bättre är en inspirerande idé som sätter igång tankarna kring vad hälsa är. Efter att ha pluggat idrottsvetenskap, näringslära och hälsopedagogik under flera år blev jag störd av att hälsa har blivit en industri. Det verkar som att det ska handla om perfektion och inte välmående. Hälsa för mig är att nå välbefinnande i min vardag samtidigt som jag kan koncentrera mig på mitt arbete, mina vänner och mina intressen. Att må bra ska inte vara en krävande heltidssysselsättning. Samtidigt handlar välmående om så mycket. Jag vill berätta om allt som påverkar mitt välbefinnande - gymmet, min matlagning, vem jag ser i spegeln under mina bra dagar, samma person i spegeln en dålig dag, sex, politik, dekadens, kultur, festivaler m.m. Idén med Må Mättre tilltalade mig. Känner jag mig lite oengagerad eller slö kan jag med bara några klick få flera tips på hur jag kan göra min dag bättre, roligare och givande. Må-bättre har ingen dold agenda eller given ideologi, olika människor strävar efter hälsa på olika sätt. Här får du inblick i någras liv och tankevärld. Frågan vi vill att du skall kunna få svar på här är helt enkelt: Hur mår du bra?” Som estradpoet, föreläsare och pedagog har Matiss pratat om skrivande och sin syn på språk t.ex. i Sveriges Radio P3 (chickitikaowhao), på Bok och Biblioteksmässan och för företagsledare. Nu skriver och videobloggar han här så ofta han kan. På Må-bättre.se kan du ta del av hans funderingar kring ett enkelt välmående.

You must be logged in to post a comment.