Höstglimtar: jul i en rykande kopp

Författat av:

Höstglimtar: jul i en rykande kopp

Det här är ju hälsoguiden jag skriver i och visst handlar den om hälsa. Men vad hälsa egentligen är definieras nog väldigt olika beroende på vem man frågar. För vissa kanske hälsa handlar om att vara nöjd med sitt liv och det i sin tur kan ju vara beroende av lön, boende, kärlek etc. För andra kan det vara så enkelt som att vara vid liv. Men för merparten tror jag att ordet hälsa förknippas med kost och träning. Oavsett vad man nu tycker om dessa två.

För mig handlar inte hälsa enbart om att må bra fysiskt utan även mentalt. Visst, om jag ser till att träna flera gånger i veckan och håller en strikt kost så kommer jag till slut ha en vältrimmad kropp. Men jag är inte av den skolan som anser att man måste vara pinnsmal för att se bra ut och även om jag förespråkar träning och älskar det så finns det stunder då man behöver avkoppling även från den. Ibland kan det vara skönt att ta en spontan paus från sina fasta rutiner och kanske ta en fika mitt i veckan med en gammal vän, eller varför inte en ny? Även denna onyttiga vardagslyx skulle jag klassa till hälsa, i alla fall den mentala, eftersom den är något som gör en glad och får en att må bra.

Chai latte

Chai latte

För min del bestod vardagslyxen den här veckan av fika med en vän jag inte träffat på ett tag. Jag tog då tillfället i akt att prova något som jag flera gånger blivit rekommenderad, nämligen chai latte. Jag har alltid tvekat, speciellt när en väninna till mig beställde den under sommaren och den doftade väldigt starkt av julkryddor. Men nu när den första snön fallit på sina håll runt om i landet kände jag att det var dags. Självklart varierar smaken beroende på vart man köper en chai latte men jag tror att gemensamt för dem, oavsett vart man köper en, är att de doftar jul. Personligen tycker jag att smaken var lite väl mäktig för att jag skulle kunna sätta i mig hela men om man vill få lite mysig försmak av julen nu när hösten är regnig är det här en perfekt och värmande dryck! Rubriken till det här inlägget hittade jag på innan jag köpt latten, därför stämmer den inte riktigt. Julkänslan var definitivt där men istället för att drycken presenterades rykande i en kopp fick jag den i ett glas toppad med mycket skum. Inte mig emot för det tycker jag var det godaste. Kanske inte det bästa sett ur det ”nyttiga” hälsoperspektivet men helt klart hälsa för själen :)

2

Författat av

Caroline Johansson är skribent på Må Bättre-redaktionen. Hennes stora intresse för träning innefattar allt från latinska namn på muskler till japanska namn på kasttekniker. Trots ett brett intresseområde vad det gäller träning är det kampsporten som hon fastnat för. Såhär säger hon själv: "Jag tror inte på dagstidningarnas mirakelkurer eller konstiga bantningspiller. Jag tror på att hitta enkla, hälsosamma sätt att hålla sig i form och ha en välmående kropp med resultat som varar i det långa loppet. Det viktigaste för att man skall lyckas med det här anser jag är att man väljer de metoder som man trivs med och tycker är roliga. Att ta hand om sin kropp skall inte kännas som ett jobb utan som en självklarhet. Må-bättre.se är ett utmärkt forum för att hitta nya träningsformer, motivation och intressanta artiklar om allt som handlar om välmående."

Kommentarer

  1. Klaara  november 11, 2012

    är inte chai ett te? detta får prövas! undrar om de har det på kringlan här i stan.

    • Caroline Johansson  november 11, 2012

      Som jag förstått det är det kaffe, mjölk, te och julkryddor. Jag kunde inte känna av kaffet men samtidigt var det inte riktigt som té heller.

You must be logged in to post a comment.