Häng med på ett pass med crossfit!

Författat av:

Häng med på ett pass med crossfit!

Vilket underbart väder det är ute! Jag har inte sett ett moln på himmeln under hela dagen och lägenheten känns som en bastu när solen ligger på. Självklart kan vi inte låta detta underbara väder gå till spillo, kära må bättre –läsare! Häng mig ut och kär ett crossfitpass, jag lovar att det inte kommer vara så jobbigt som du föreställer dig och du kommer absolut inte ångra dig efteråt. Matiss hakar också på ut.. tror jag!

För dig som inte vet vad crossfit är eller hur det går till har jag skrivit en crossfit-skola som har blivit mycket populär här på Må Bättre. Jag rekommenderar dig att du tar en titt på den, i alla fall den första artikeln som beskriver träningsformen. Här har du alla delarna i Sjöbloms Crossfitskola:

Crossfit – Vad är Crossfit?

Crossfit – Träningsredskap

Crossfit – Styrka och kondition

Crossfit – Tidtagning

Crossfit – Inspiration

Jag hade tänkt köra ett enklare och kortare pass idag eftersom jag fortfarande inte känner mig 100% frisk efter min förkylning. Som jag skrev i min artikel om att träna efter att man varit sjuk så är det bästa man kan göra att ta det lugnt och lyssna på vad kroppen säger. Det är mycket enklare att höra kroppen protestera om man genomför ett enklare träningspass med lägre intensitet. Nu vet jag inte om du som läser detta är nybörjare när det kommer till träning eller expert, men det gör egentligen ingen skillnad. Ta tid och berätta hur fort du genomförde passet, det skulle vara kul att se vad olika läsare får för tid!

crossfit under vintern

crossfit under vintern

Passet jag tänkte att vi skulle göra ser ut såhär. Först gör vi 10 armhävningar och 20 knäböj, därefter springer vi 600 meter och gör 20 armhävningar och 10 knäböj. Som jag skrev ovan kommer detta passet gå oerhört fort att utföra, även om du är otränad. Det bör nästan inte räknas som ett crossfitpass, men denna gången låter vi det gå! Nu ska jag ut och genomföra detta…

…Sådär ja! Min tid blev 2 minuter och 15 sekunder. Gör du bättre ifrån dig än mig, det hoppas jag verkligen. Ut och testa med dig.

/Andréas

0

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

You must be logged in to post a comment.