Må bättre av julens chokladrester

Författat av:

Må bättre av julens chokladrester

Hej kära läsare av Må Bättre! Nu är jag här igen med en liten söt artikel. Känns bra med en combo-breaker till Andreas läsvärda inlägg om Crossfit.

Om det är något som går åt under jul och nyår så är det choklad. Vi Svenskar ligger faktiskt på 6:e plats i världen när det kommer till chokladkonsumtion. 6,46 Kilo choklad äter genomsnits Svensken varje år, det är mer choklad än vad både USA och Kina konsumerar tillsammans!

må bättre kalorisnåla recept

Chokladdoppade mandarinklyftor – jag tackar jag!

Jag vet inte hur du har det, men jag finner ofta chokladrester lite här och var i mitt hem efter jul. Någon halväten Aladdin- eller Paradisask i skafferiet finns alltid. För att inte tala om den där billiga chokladkakan som du fick av någon släkting som ett bihang till en julklapp som var lite för billig för att ges bort solo. De överlevande bitarna från julens chokladorgie småfrestar alltid mitt sötsug vilket är väldigt jobbigt eftersom jag (olikt Andréas) faktiskt har avgett ett nyårslöfte om att äta nyttigare! Jag kan inte begripa hans hat mot nyårslöften, det är faktiskt bra med nyårslöften Andréas!! Any way..

Jag kom på ett litet halvnyttigt sätt att bli av med de små chokladresterna från mitt hem och samtidigt få i mig lite C-vitamin (jag inbillar mig att de det nyttiga och onyttiga tar ut varandra, det hjälper mitt samvete att må bättre i alla fall). Det halvnyttiga sättet kan du se en bild på uppe till höger! Det är helt enkelt mandarinklyftor som jag doppat i smälta chokladrester och sedan sprinklat med några grova flingor havssalt. Underbart gott och halvnyttigt (on det finns någon sådan term).

Även mandariner går åt i mängder över jul och jag hade några kvar som sjöng på sista versen. Testa gärna denna någorlunda kalorisnåla receptidé och säg vad du tycker. Kanske fungerar det bra med annan frukt också?

Det var allt jag hade för idag, kära läsare av må bättre! Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Lina

3

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

  1. MonicaLarsson  januari 19, 2013

    Haha, underbart Lina!! :)

  2. Donny  januari 19, 2013

    Värt att smaka

  3. Donny  januari 19, 2013

    nice bild!

You must be logged in to post a comment.