Recept: Gurka och fetaost

Författat av:

Recept: Gurka och fetaost

Jag vet inte riktigt hur du känner, men jag tycker att hösten går alldeles för fort. Snart är julen här med alla bestyr som rör julen. Ibland önskar jag verkligen att jag kunde sakta ner tiden så inte allt kändes så stressigt. På något vis känns detta året värre än vad de tidigare åren gjort.

I all höststress hittade jag en mandolin i köket som jag fick för väldigt länge sedan. Jag har aldrig använt min mandolin så jag tänkte att det var hög tid att ge den en chans nu under hösten då det finns så mycket underbara grönsaker i butiken. Skördetid är helt klart något som får mig och min mage att må bättre.

Efter att ha skivat några långa gurkskivor med mandolinen tänkte jag att gurkrullar med någon smarrig fyllning kunde vara en nyttig, fräsch och god förrätt att bjuda på nästa gång jag har vänner över! Jag har aldrig gjort gurkrullar innan så jag blev väldigt chockad över hur bra sältan från fetaosten gick ihop med den fräscha gurkan. Om bilden på fetaost och gurka nedan ser så läskande ut att du vill prova det själv får du gärna receptet av mig. Receptet hittar du också nedan.

Recept

 • 2 gurkor
 • 2 dl smulad fetaost
 • 3 tsk grekisk yoghurt
 • 2 1/2 – 3 1/2 tsk finhackad soltorkade tomater eller paprika
 • 8 – 12 st oliver, grovt hackade
 • 1 tsk grovt hackad dill eller oregano
 • 2 tsk citronjuice
 • lite peppar efter smak

Gör gurka och fetaost så här

gurka med fetaost

gurka med fetaost

Ställ in mandolinen på 2mm tjocka skivor och hyvla gurkan på längden. Har du ingen mandolin kan du använda en potatisskalare. Lägg gurkskivorna på hushållspapper medans du förbereder fyllningen.

Blanda fetaosten och den grekiska yoghurten i en skål med en gaffel. Blanda i paprikan eller de finhackade soltorkade tomaterna, oliver, dill, citron och peppar. Blanda allt till en så jämn fyllning som möjligt med gaffeln.

Placera 1 eller 2 teskedar med fyllningen i ena ändan av en gurkskiva och rulla sedan ihop den till en rulle som du säkrar med en tandpetare. Upprepa proceduren med de övriga gurkskivorna. Ställ in den i kylskåpet om du inte ska servera dem med en gång!

Mattips

Fyllningen kan också användas som en god och nyttig grönsaksdipp eller chipsdipp. Dippen går fort att slänga ihop och smakar godare än pulver i gräddfil! Yum!

Tack för mig! :-)

2

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

 1. Em  oktober 23, 2012

  Mmmm, tack för bästa mellanmåls tipset! Roligare än att bara äta bananer konstant haha

 2. Helena  oktober 31, 2012

  Underbar ser det ut och detta sa jag göra:)
  Jag ska lusläsa din blogg för här kommer jag hitta många goda råd på min väg känner jag,kramizar Helena

You must be logged in to post a comment.