Såhär finner du motivation

Författat av:

Såhär finner du motivation

Har du någonsin haft den där känslan av att du kämpar och stressar med något i ditt liv, men inte kommer framåt? Du vet, när du arbetar för att nå någon form av livskvalitet men sitter fast på något vis.

Om ditt svar är ja kanske brist på motivation det som håller dig fast? Motivation är den kraft som driver oss alla till olika mål och många tar motivationen för givet, som att det alltid är självklart varför vi gör det vi gör eller vill det vi vill. ”Jag jobbar för att få pengar” och ”Jag pluggar till civilingenjör för att det är attraktivt på arbetsmarknaden” är de vanligaste svar jag får när jag frågar människor varför de sysslar med det de gör. I min värld är detta värdelösa svar, för vem blir motiverad av pengar eller status i sig? Jag tror folk behöver tänka djupare på vad som verkligen motiverar dem.

Motivationsvideo

Motivationsvideo

Hellre än att tänka på pengar som motiverande kanske man bör ställa sig själv frågan om det är det man kan göra för sina pengar som motiverar en och vad är det i så fall? Handlar det om att du vill resa och se nya platser? Vad vill du i så fall se och vilka intryck är du ute efter? Att se en känguru i Australien eller andas tunn luft på toppen av ett snötäckt berg kanske är det du egentligen jagar efter. Besvarar du dessa frågor har du genast något mer konkret att sikta efter och en mycket bättre källa att utvinna motivation ur. Vi blir inte motiverade av prylar eller pengar, utan av känslor. Känslan av en ny bil, känslan av att bära fina kläder och känslan av sand från en strand mellan dina tår. Fråga är vilka känslor just du vill uppleva och vilka intryck du är ute efter. Jag är säker på att du tror som jag, att bra hälsa handlar mist lika mycket om insidan som utsidan. Nedan har du en enormt härlig video som jag kan rekommendera varmt! Den innehåller olika motivationsmonologer ifrån filmer som du säkert känner igen, helt underbar.

Det var allt jag hade för idag, kära läsare! :-) Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

0

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

You must be logged in to post a comment.