4 fördelar med massage

Författat av:

4 fördelar med massage

Just nu när jag sitter och skriver den här artikeln känner jag en påtaglig stelhet och ihållande småverk i min rygg som gör det väldigt svårt för mig att fokusera på jobbet som jag borde göra. Jag älskar all form av träning och jobbar dagligen på att må bättre på ett eller annat vis, men eftersom jag är 187 centimeter lång resulterar ofta min kärlek för träning i att jag får smärtor i ländryggen. Att regelbundet få min rygg masserad och knådad av en massageterapeut i stan lindrar dock mina smärtor på ett väldigt effektivt sätt!

Varför massage?

Varför massage?

Även om jag sedan länge visste att massage kunde vara en mirakelkur för mina ryggsmärtor så tog det väldigt lång tid innan jag fick tummen ur att boka en träff med en av Borås många massageterapeuter. Jag kände helt enkelt att jag behövde lite fler anledningar till att lägga mina pengar på en timmes massage, så jag satte mig vid min dator och gjorde lite research. Till min förvåning hittade jag fler positiva effekter av massage än vad jag tidigare hört om och några av dessa kommer jag lista i denna artikeln. Kanske blir även du motiverad av att söka upp en massör när du läst dem!

Massage hjälper mot högt blodtryck

Precis som en nyttig kost hjälper även massage att sänka högt blodtryck till en normal nivå. Enligt en undersökning som gjorts av forskare vid The Univercity of South Florida sänker en vanlig ryggmassage blodtrycket hos personer som diagnostiserats med hypertoni.

Massage minskar stress och motverkar mot depression

Forskare vid The University of Miami studerade 30 kvinnor som diagnostiserats med bröstcancer under fem veckor. Det visade sig att kvinnorna som genomgått massageterapi under de fem veckorna kände sig mindre deprimerade och mer energifyllda än kvinnorna som avstått massageterapin. Ytterligare undersökningar har visat på att regelbunden massage kan hjälpa mot nervositet och stress på en långsiktig basis.

Ditt immunförsvar får en boost av en härlig massage

Har du lätt för att bli sjuk? I så fall kan massage göra dig mer motståndskraftig för infektioner. Flera kliniska studier visar på att massage ökar antalet lymfocyter i kroppen. Lymfocyter är en sorts vita blodkroppar som utgör huvuddelen i det adaptiva immunförsvaret.

Fördelar med massage

Massage

Må bättre av en helkroppsmassage

Genom att massera nacken och axlarna kan du dämpa din migrän eller huvudvärk på ett effektivt och skönt vis. Likaså PMS-symptom som svullnad och smärta kan dämpas genom en helkroppsmassage.

Det var allt jag hade för idag, kära läsare av må bättre! Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

11

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

 1. Emelie ask  april 19, 2013

  Å! nu blev jag ännu mer sugen på en massage :\ viste inte att det var så många fördelar med en enkel massage.

 2. Angel  april 19, 2013

  Fina bilder

  • Molly Ka  april 19, 2013

   Håller med!! ser så skönt ut!

  • Doc  juni 25, 2016

   Please keep thoniwrg these posts up they help tons.

   • Skip  augusti 23, 2016

    that after we die we get to experience all of the pain we caused others, then we go to “heaven”. It really does make more sense to let the punishment fit the crime rather than be &#8ne0;2ter2al”. But, I fear, sense has nothing to do with it….

 3. johannahedin  april 19, 2013

  That’s it, nu bokar jag en tid hos thai-gumman på hörnet!!

 4. milla  april 28, 2013

  Massage har jag börjat unna mig några gånger om året för att jag ska må bättre. Jag har oxå blivit smidigare när jag tränar.:)

  • Andréas Sjöblom  april 29, 2013

   Många bra fördelar finns det :) Kul att du blivit smidigare av massage, det var en fördel som jag inte tänkte på Milla :)

 5. Mirella  mars 5, 2014

  Massage är det bästa som finns ,har gått nu min andra gång och min spänningshuvudvärk blir bättre ,kommer fortsätta gå det är så skönt så Prova på .

 6. Yi-hong Wong  februari 1, 2016

  Hej,

  Det var en jättebra artikel, får jag länka din artikel till min hemsida. Jag har en massageföretag.

  Med vänlig hälsning
  Yi-hong Wong

  • Andréas  februari 1, 2016

   Du får absolut länka till artikeln från din hemsida Yi-Hong :)

You must be logged in to post a comment.