Restaurangmat FICK mig att må bättre

Författat av:

Restaurangmat FICK mig att må bättre

Hej kära läsare!

Många är sakerna som kan få en att må bättre, det är filosofin som hela denna webbplatsen grundar sig på!

En sak som fick mig att må bättre psykiskt innan var att äta ute på restaurang. Det hände bara vid speciella tillfällen och det man firade oftast något i samband med restaurangbesöket. Att äta ute var lite spännande och exotiskt. Nu när jag börjat jobba på ett kontor i centrum blir det middag ute nästan varje dag och det har förstört lite av nöjet av en middag ute för mig. Jag vet inte hur du är när du är ute på restaurang, men tidigare var jag alltid nöjd med den mat jag fick. Jag skickade aldrig tillbaka mat ut i köket eller liknande, men nu när jag är van vid att äta på restauranger dagligen så har jag blivit mer kräsen på den fronten. Kanske är det så att maten på de flesta restauranger är lite sämre under lunchtimmarna? Jag vågar i vilket fall säga till nu när något inte smakar som jag förväntat mig.

Jag har inte funderat så mycket på hur maten i sig får min kropp att må bättre. Eftersom jag tränar en hel del oroar jag mig inte så mycket över att jag ska må dåligt av maten jag stoppar i mig. Min personliga åsikt är att man ska må bättre både fysiskt och psykiskt, ibland kan det vara svårt att få både och. Ibland måste psyket och fysiken kompromissa lite. En pizza kanske inte är så nyttig, men om du äter den med vänner som du skrattar och mår bra tillsammans med kanske det är värt det?

Att äta fint på restaurang dagligen är dock något som inte får min plånbok att må bättre.  2000:- i månaden lägger jag i runda slängar ut på att äta ute under en månad. När jag först satt och räknade på det vart jag nästan chockad, det är ju mycket pengar! Självklart så går det inte åt lika mycket mat hemma, vilket bantar matbudgeten för hushållet en aning.

må bättre av en restaurangmiddag

må bättre av en restaurangmiddag

När jag var liten kommer jag ihåg att jag längtade efter att få bestäma själv över vissa saker. ”jag ska äta godis varje dag” eller ”jag ska äta glass varje dag” var ofta tankar som gick genom mitt huvud som liten. Nu som vuxen tycker jag att man ska vara försiktig med att göra lyxiga saker till en daglig vana. Kanske mår jag bättre av vissa saker just för att de inte händer så ofta? Kanske är det ett vuxet sätt att förhålla sig till vardagslyx som får en att må bättre. Kanske skulle restaurangbesök få mig att må bättre igen om jag lagade mat hemma och tog med mig till kontoret vissa dagar, det skulle definitivt få min plånbok att må bättre.

Det var allt jag hade för idag! Glöm inte att lämna en kommentar eller två om du tyckte om artikeln eller hatade den!  Klicka på ikonerna nedan för att dela denna artikeln på Facebook eller Twitter, jag kan garantera att den kommer ge dig en hel del uppmärksamhet, likes och kommentarer :-) Om du vill prenumerera på våra artiklar i din iPad, iPhone eller Android har du vår RSS-feed här!

/Lina

2

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

 1. felicia  december 1, 2012

  Åååhhh, tack så mycket för ett bra inlägg! :)

 2. Lisa  december 2, 2012

  Personligen så uppskattar jag att äta ute,,,dom få gånger jag gör det..
  Eftersom jag typ aldrig gör det,,
  Meen,,Jag vet inte om jag skulle klaga på maten om jag inte gillade den,,,Jag vågar nog inte…
  Jag lägger mina pengar på annat..när jag får lite över..
  Jag är väldigt snål/ekonomisk…Skillnaden är hårfin,,Hehehe,,

  Du skriver riktigt bra…

  Lisa

You must be logged in to post a comment.