Hemmaträning #1 – 10, 9, 8…

Författat av:

Hemmaträning #1 – 10, 9, 8…

En av mina gamla favoriter när det gäller hemmaträning är 10, 9, 8. (Jag kom inte på något mer fantasifullt namn till den så förslag är välkomna.) Anledningen till att jag tycker om den här träningen så mycket är att man själv får välja vilka övningar som ingår i den samt att den går fort. Träningen är en nedräkning och det är särskilt bra om man är otränad då det är skönt att få känna att man hela tiden närmar sig sitt mål med ett avklarat pass. Det tycker jag gör det lättare att pusha sig själv och göra sitt yttersta.

Träningen är väldigt enkel, man väljer ut ett antal styrkeövningar, i standardvarianten har man tre: armhävningar, sit ups och upphopp. Sedan gör man i följd 10 armhävningar, 10 sit ups och 10 höga hopp. Därefter gör man nio av varje, åtta av varje, sju av varje och så vidare tills man räknat ner till noll. Målet är att kunna utföra övningarna bra och utan uppehåll, vill man så kan man ta tid på sig själv och se hur man förbättras – det kan också vara en sporre. Den här träningen är bra eftersom den är så lätt att variera så man inte tröttnar på den så fort. Man kan lägga till fler övningar eller byta ut de man redan använt. Till exempel kan man göra rygglyft, knäböj eller kålmasken allt efter smak och behov. Om ni hittar på egna kombinationer, dela gärna med er av dem i kommentarerna så vi andra kan testa. Det är alltid kul med lite inspiration!

Lycka till och ha kul!

/Caroline

 

0

Författat av

Caroline Johansson är skribent på Må Bättre-redaktionen. Hennes stora intresse för träning innefattar allt från latinska namn på muskler till japanska namn på kasttekniker. Trots ett brett intresseområde vad det gäller träning är det kampsporten som hon fastnat för. Såhär säger hon själv: "Jag tror inte på dagstidningarnas mirakelkurer eller konstiga bantningspiller. Jag tror på att hitta enkla, hälsosamma sätt att hålla sig i form och ha en välmående kropp med resultat som varar i det långa loppet. Det viktigaste för att man skall lyckas med det här anser jag är att man väljer de metoder som man trivs med och tycker är roliga. Att ta hand om sin kropp skall inte kännas som ett jobb utan som en självklarhet. Må-bättre.se är ett utmärkt forum för att hitta nya träningsformer, motivation och intressanta artiklar om allt som handlar om välmående."

You must be logged in to post a comment.