Jag finner lugn i regnet

Författat av:

Jag finner lugn i regnet

Jag tycket regn är underbart på många vis och eftersom jag bor i Sveriges vattenpöl (Borås) så kanske det är tur för min del. Jag tycker inte om att vara ute när det regnar, men att sitta inne när dropparna faller utanför fönstret ger många härliga känslor.

Jag tycket om att ta det lugnt, men ibland kan jag få lite dåligt samvete för att jag gör det. Det är som att jag känner mig onyttig, oproduktiv eller rent av lat när jag sitter i soffan hemma och skissar eller läser en bok samtidigt som solen skiner utanför fönstret. Speciellt under en vacker och molnfri sommardag. Om där emot regnet faller utanför känns det som att det finns en anledning eller motivering till att sitta inne och ta det lugnt och jag behöver inte känna någon skam för det. Förmodligen skulle jag inte behöva känna någon skam för mitt behov att koppla av oavsett, men det är som att samhället har som norm att man ska vara produktiv och sysselsätta sig med något under sin vakna tid. Regn är på något vis den enda riktigt godkända anledningen till att sitta inne och inte göra något.

Ibland läser jag att vi människor har en speciell koppling till ljudet av vatten. Det sägs att våra kroppar läker och våra sinnen kopplar av lättare till ljudet av rinnande eller skvalande vatten och även om jag tror att mycket av det är humbug kan jag förstå vart iden om vattnets helande effekter och läkande krafter kommer ifrån. Regndroppar som smattrar mot rutan är oerhörd avkopplande för mig, det känns som att hela mitt sinne hamnar i en annan stämning. Jag blir mer kreativ och kan gå in i de saker jag gör mycket lättare. Kommer det även en knall av åska då och då samtidigt som dropparna faller mår mitt sinne om möjligt ännu bättre. Jag kan bara beskriva känslan som att jag innesluts i en bubbla.

Ljudet av regndroppar mot fönsterrutan är lugnande

Ljudet av regndroppar mot fönsterrutan är lugnande

Kommer inte regnet på naturlig väg har jag faktiskt funnit ett sätt att känna en gnutta av de sköna effekter och tankarna jag skrivit om ovan på ett konstgjort vis. Lösningen heter RainyMood och är en brittisk hemsida vars enda syfte är att erbjuda besökaren ljudet av ett kraftigt regn och åska. Helt underbar idé måste jag säga. Hemsidan ligger bland mina mest besökta favoriter i datorn och jag spenderar säkert två timmar i veckan där samtidigt som jag gör annat. Jag rekommenderar dig verkligen att spana in hemsidan, kanske hittar du en alldeles egen fördel med ljudet av regn. Jag älskar deras slogan; Rain makes everything better, för så är det verkligen… sålånge man inte är vattenallergiker eller ett nymålat staket förstås.

Vad tycker du om regn. Påverkar det dig på något mer vis än att göra dig våt och kall? Det var allt jag hade för ikväll! Glöm inte att lämna en kommentar eller två om du tyckte om artikeln eller hatade den!  Klicka på ikonerna nedan för att dela denna artikeln på Facebook eller Twitter, jag kan garantera att den kommer ge dig en hel del uppmärksamhet, likes och kommentarer :-) Om du vill prenumerera på våra artiklar i din iPad, iPhone eller Android har du vår RSS-feed här!

4

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

 1. Annie  november 23, 2012

  Ni har en jättemysig sida. Älskar loggan! Fortsätt skriva artiklar! kram <3

 2. FlickanFrånTomelilla  december 13, 2012

  Underbar sida ni länkade till RainyMood är en sida som jag lyssnat på mycket nu det senaste. Saknar faktiskt regnet på vintern!! tro det eller ej..

 3. Malinsblogg  december 19, 2012

  Detta inlägget gjorde mig glad på något vis (: bra tips med rainymood

 4. Paul  september 28, 2016

  Hej ”regn älskare”
  Jag vill instämma i att regn gör mig lugn samt att jag fysiologiskt mår som bäst – Det är alltid så och jag har länge funderat på vad det kan bero på. Jag får ofta känslan av att jag hänger ihop med ”moder jord” och jag blir ofta lycklig på av det.
  Jag ska kolla upp sidan RainyMood för det verkar vara något för mig.
  Tack för en trevlig hemsida/blogg
  Med vänlig hälsning
  Paul

You must be logged in to post a comment.