Video: Världens äldsta gymnast

Författat av:

Video: Världens äldsta gymnast

Jag sprang på det här klippet på Internet och självklart kunde jag inte låta bli att publicera det här på må bättre. Det är ett klipp som visar gymnasten Johanna Quaas när hon gör en uppvisning i Tyskland. Inget märkvärdigt med det egentligen, förutom det faktum att hon är 82 år gammal! Den 12 September 2012 blev hon listad i Guinness Rekordbok som den äldsta gymnasten i världen.

Jag blir helt rörd när jag ser denna viden, den visar verkligen att livet inte tar slut bara för att man blir gammal. Samtidigt så får den mig att känna mig gnällig och lat. Jag menar, ibland klagar jag på att min rygg gör ont eller att jag känner mig seg i kroppen. Rätten att klaga på sin kropp sin 25-åring tas bort när man ser denna videon. Allt för ofta hör jag folk i min omgivning säga frasen ”jag börjar bli för gammal för det här” och jag har alltid tyckt att det är ett bullshit-uttalande, nu har jag verkligen något backar upp min åsikt. Spana gärna in klippet på Johanna Quaas, 82 år gammal.

1

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

  1. Anonym  november 24, 2015

    hon är ljuve otrolig

You must be logged in to post a comment.