Höstglimtar: en varm och söt höstfrukost

Författat av:

Höstglimtar: en varm och söt höstfrukost

Som liten hade jag väldigt svårt att lära mig äta havregrynsgröt. Jag tyckte det var extremt äckligt och min far gjorde många tappra försök till att få mig att äta det. Men det var först på dagis som jag tillslut lärde mig det – när jag var femton år. Jag gick i högstadiet och skulle praktisera i två veckor på ett dagis. Föreståndarinnan var väldigt mån om mig och ville prompt att jag skulle äta frukost med henne och barnen trots min försäkran att jag redan ätit hemma. Jag minns inte hur, jag hade kanske inte hjärta att tacka nej, men det blev havregrynsgröt med röd mjölk (något jag absolut inte var van vid) och jag tyckte till min stora förvåning att det var gott!

Kanske var det mjölken eller kanske var deras gröt gjord efter ett speciellt recept, jag vet inte men sedan dess har jag gillat havregrynsgröt. Jag kan dock fortfarande känna emellanåt att jag inte riktigt tycker om smaken. Därför går det åt väldigt mycket mjölk hemma när jag skall äta gröt, då döljs ju smaken en del. Men för ett tag sedan såg jag en bild på en grötfrukost som såg så lockande ut. Jag blev då inspirerad till följande ”recept” som jag fullkomligen älskar! Tricket är att täcka gröten helt med kanel så att det inte blir för utspätt när man börjar äta. Därefter täcker man den med ett äpple delat i bitar. Kalla såväl som rumstempererade äpplen går bra. Om man gillar sura äpplen ger det en god kontrast och om man gillar sötsaker men vill vara nyttig är söta äpplen optimalt. Doften skall vi inte tala om…

Havregrynsgröt med kanel och äpple

Smaklig måltid!

Det var allt jag hade för ikväll! Glöm inte att lämna en kommentar eller två om du tyckte om artikeln eller hatade den!  Klicka på ikonerna nedan för att dela denna artikeln på Facebook eller Twitter, jag kan garantera att den kommer ge dig en hel del uppmärksamhet, likes och kommentarer :-)

 

1

Författat av

Caroline Johansson är skribent på Må Bättre-redaktionen. Hennes stora intresse för träning innefattar allt från latinska namn på muskler till japanska namn på kasttekniker. Trots ett brett intresseområde vad det gäller träning är det kampsporten som hon fastnat för. Såhär säger hon själv: "Jag tror inte på dagstidningarnas mirakelkurer eller konstiga bantningspiller. Jag tror på att hitta enkla, hälsosamma sätt att hålla sig i form och ha en välmående kropp med resultat som varar i det långa loppet. Det viktigaste för att man skall lyckas med det här anser jag är att man väljer de metoder som man trivs med och tycker är roliga. Att ta hand om sin kropp skall inte kännas som ett jobb utan som en självklarhet. Må-bättre.se är ett utmärkt forum för att hitta nya träningsformer, motivation och intressanta artiklar om allt som handlar om välmående."

Kommentarer

  1. Sara devote  oktober 25, 2012

    Ååå det ser så sjukt gott ut! äkta höstig frukost typ! :)))

You must be logged in to post a comment.