Kroppsspråk – kärlek och attraktion #1

Författat av:

Kroppsspråk – kärlek och attraktion #1

Att få mail från er Må Bättre –läsare är alltid fantastiskt roligt. Den senaste veckan har det trillar in ett par stycken läsarmail med feedback och förslag på ämnen som vi bör skriva artiklar om och vi gör såklart vårt bästa för att besvara dem på ett så bra sätt som möjligt. Det är både inspirerade och motiverande för oss skribenter att få höra åsikter ifrån dig som läsare!

Igår trillade det in ett mail med en fråga från en Anders som tydligen har läst våra artiklar om kroppsspråk och hade en fråga om det. Jag frågade Anders om det var okej att besvara hans mail i en artikel och det hade han inget emot, vi fick även hans tillåtelse att inkludera hans originalfråga i artikeln. Nog om detta, här är Anders fråga till oss på Må Bättre:

Hej Må-Bättre-Folket!

Jag har läst era artiklar om kroppsspråk och gillar dem väldigt mycket! Bra skrivna artiklar som är lätta att förstå även för en amatör. Jag vill gärna ha fler artiklar om kroppsspråk och vardagspsykologi. Jag har också en fråga till er som kanske är något barnslig men jag ställer den i alla fall. Kanske kan ni göra en artikel om det.

Det är såhär att jag har börjat umgås med en viss tjejkompis lite mer intensivt den senaste tiden. Jag tror att jag har känslor för henne men jag vet inte om det är ömsesidigt. Finns det några signaler man skickar med sitt kroppsspråk när man är förälskad eller börjar känna en attraktion till en viss person? –Anders

Först vill jag tacka dig för mailet Anders! Det är verkligen jätteroligt att du tar dig tiden att skriva och skicka din fråga till oss. Jag kan säga att du inte är ensam om denna fråga kring kroppsspråk och attraktion. Faktum är att vi får många besökare varje dag till Må Bättre genom att de googlat på fraser som ”kroppsspråk vid attraktion” eller ”kroppsspråk kärlek”. Kanske är det på tiden att vi släpper några artiklar om just det ämnet! Jag menar, vad kan vara mer passande när alla hjärtans dag snart är här?

Det finns mycket att skriva om det kroppsspråk och de signaler vi uttrycker när vi känner oss attraherade eller förälskade i en person som är i vår närhet. Framför allt ser signalerna och kroppsspråket olika ut för män och kvinnor vid attraktion. Därför känner jag att det är bäst att dela upp den här artikeln i två delar. En del där jag generellt beskriver signalerna och kroppsspråket som tjejer använder sig av och en del för det motsatta könet. Eftersom Anders skrev mailet till oss kommer tjejers kärlekssignaler först! Här är signaler och tecken på attraktion som du bör hålla utkik efter:

Kroppsspråk med håret

Vackert hår är en väldigt viktig symbol för kvinnlighet så tänk på hur hon visar upp sitt hår för dig. En kvinna kan säga väldigt mycket om hur attraherad hon är av dig genom att använda sitt hår som kommunikationsmedel. Släpper hon ut håret framför dig, drar sitt hår genom sina fingrar eller rullar det om sitt finger visar hon på sätt och vis upp det för dig. Det ett tecken på att hon medvetet eller undermedvetet vill göra sig vacker och attraktiv för dig eller i alla fall bryr sig om vad du tycker om henne. Hon vill visa sig från sin bästa sida för dig. Om hon där emot knyter upp håret eller stoppar undan det kan det visa på det motsatta. Om detta kroppsspråk tyder på förälskelse går såklart inte att svara på, men det är ett tecken på attraktion i alla fall.

tecken på att hon är kär

Läpparna skickar mycket signaler

 

Kärlekssignaler med läpparna

En kvinnas läppar är också en väldigt viktig symbol för passion och attraktion. Mäns blickar är hårdkodade att dras till ett par fylliga och röda kvinnoläppar av flera anledningar. Först och främst signalerar det till oss att kvinnan har hälsosamma fettreserver i kroppen och inte är undernärd. Anledningen till att det är just röda läppar vi dras till är för att ett starkt och friskt hjärta pumpar runt blodet till alla delar av kroppen effektivt. Blodfyllda käppar blir väldigt röda och är man dessutom upphetsad så slår hjärtat ännu fotrare vilket gör läpparna ännu mer svullna och röda. Släng ett öga på hennes läppar och se vad som händer. Fuktar hon dem ofta kan det tyda på att hon vill göra dem ännu mer åtråvärda för dig på ett undermedvetet plan. Biter hon lite lekfullt i underläppen kan det tyda på att hon är väldigt attraherad av dig. Det främsta tecknet på att någon är intresserad av dig är ett leende. Får du henne att le har hon absolut fattat tycke för dig på något sätt, om det är romantiskt är återigen omöjligt att svara på.

Kroppsspråk med ansiktet

Med ansiktet förmedlar vi oerhört många känslor och det skulle krävas minst 4 artiklar för att nämna en respekterad mängd av dem. I denna punkt är jag inte ute efter känslouttrycken i sig, utan snarare hur tillgängligt hon gör ansiktet för dina ögon. Håller hon upp händerna för munnen eller på annat sätt döljer ditt ansikte kan det vara ett tecken på tristess eller avsaknad av attraktion. Om hon där emot lägger hakan i sina handflator och sätter armbågarna på bordet presenterar hon sitt fulla ansikte för dig och det är ett tecken på att hon är intresserad av dig eller det du säger.

kroppsspråk förälskelse

Tecken på attraktion behöver inte vara svårt

Tecken på att hon är kär

De här signalerna som jag nämn ovan är som sagt tecken på attraktion och intresse, men kärlek och förälskelse är en annan sak. Kroppsspråk är en väldigt oprecis vetenskap som det är och att försöka fastställa något så komplext som kärlek genom kroppsspråk kommer aldrig att gå. Där emot kan man få indikationer om hur intresserad en person är av en och det kan i många fall hjälpa en person på traven. Kom ihåg: kroppsspråk handlar om sannolikhet, inte sanningar. De orden får avsluta denna artikel om kroppsspråk, attraktion och må bättre. Nästa del för dig som vill läsa av en mans kroppsspråk som skvallrar om attraktion kommer i veckan – håll utkik på må bättre! Du kan läsa del två här!

Vill du också skicka in en öppen fråga till oss på Må Bättre kan du använda dig av kontaktformuläret på denna sidan. Mailen som skickas kan vara helt anonyma och självklart publicerar vi inga läsarmail utan avsändarens tillstånd!

Det var allt jag hade för idag, kära läsare av må bättre! Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

15

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

 1. Fannys Träningsblogg - Följ mig!  februari 19, 2013

  Wow detta var mer än vad jag visste! det är kul med kroppsspråk men man får inte glömma att det också går bra att fråga om man intresserad istället för att gissa :)

  • Amaryllis  maj 19, 2013

   Kroppsspråk är väldigt intressant, men är också en ursäkt för de som är blyga att inte tala och fortsätta tyda.

  • Anonym  april 11, 2014

   Jag mycket bra

 2. Molly  april 22, 2013

  Haha jag gillar det med händerna mot ansiktet! det gör jag ofta :P

 3. Alexi  april 22, 2013

  Nice! Många bra tankar men jag vet inte om jag tror så mycket på kroppsspråk. kanske ligger det lite sanning i det men ajg tycker att man kan njuta av träffen med tjejen istället för att tänka på hur hon håller kroppen ^^

 4. Azizzi  april 22, 2013

  Tack!

 5. tim  april 29, 2013

  Hej ! Jag går i 8:an och är lite små kär i en tjej i min klass, varje gång när vi pratar brukar hon le eller skratta.engång var vi på väg till klassrumet, då log hon till mig i 10 sekunder och jag tittade och log .Betyder det att hon gillar mig Som kompis eller kär?

 6. Olivia. H  maj 19, 2013

  Bra skrivet men man bör komma ihåg det som skrivs i artikeln. Inget är stensäkra sanningar, alla är olika. Kroppsspråk är signaler och inte sanningar.

 7. NCC  maj 19, 2013

  Kul artikel =)

 8. Pea  september 20, 2013

  Intressant att läsa, Håller på att göra en uppgift ang kroppsspråket så!

 9. tuttie  december 2, 2014

  Hm nu e ju jag då sugen på att veta hans kroppsspråk?!

 10. tuttie  december 2, 2014

  Om det går för sig

 11. Christoffer  januari 5, 2015

  Jag har studerat lite kroppspråk en tid.

  Men något jag ofta stöter ofta som jag tycker är svårläst som jag skulle vilja veta, om det går att ta reda på, är när jag har kontakt med en tjej en lång stund och hon ( Tjejen= ståendes ELLER sittandes framåtlutad) lägger ena armen i kors för magen, och handen långsamt strykandes fram och tillbaka mellan triceps och armbågen..

  Jag undrar om detta är typiskt tecken för *osäkerhet*… eller att hon *vill bli berörd* av mig rent undemedvetet.

  p.s Vi har alltid trevligt och vi känner varandra.

You must be logged in to post a comment.