Må Bättre av – Avocado

Författat av:

Må Bättre av – Avocado

Att Må Bättre av Avocado är inte svårt! Avocado är en bra källa av enkelomättade fetter, omega 3 och omega 6. Dessa fetter främjar blodflödet till hjärnan, sänker kolesterolet och hjälper din kropp att absorbera antioxidanter. Avokadofrukter har också många egna antioxidanter, där ibland Vitamin E som skyddar kroppen och hjärnan från skador av fria radikaler. Avokado är också en bra källa till kalium och vitamin K som båda förebygger stroke.

Avokado tog mig ett tag att tycka om. Jag började använda det mer och mer i matlagning för ett par år sedan och nu kan jag äta det som ett matigt mellanmål ibland. Att skära en avokado i två delar och ära med örtsalt ovanpå är hur gott som helst – något jag verkligen rekommenderar. Jag kan inte säga att jag känner av någon kroppslig skillnad tack vare avokado, men tanken av att det gör mig gott på insidan får mig att må bättre psykiskt i alla fall och det känner jag av med en gång. LCHF-Guacamole är något jag gör ibland för att ha på mackor eller inuti taco-rullar med kött. Här är receptet jag brukar använda. Testa gärna, kanske får det dig att må bättre.

Ingredienser till LCHF-guacamole:

  • Hackad chili eller cayennepeppar
  • 2 pressade eller hackade vitlöksklyftor
  • Saften från en lime
  • 2 avokado
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 urkärnad och grovt hackad tomat
  • 3 krm salt
må bättre av avocado

Må bättre av avocado

Gör guacamolen så här:

Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om. Denna guacamolen innehåller nästan bara fett och protein!

Det var allt jag hade för idag, kära läsare av må bättre! Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

0

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

You must be logged in to post a comment.