Må Bättre av – Blåbär

Författat av:

Må Bättre av – Blåbär

Din kropp kommer må bättre av blåbär. Blåbär är sprängfyllda med antioxidanter som skyddar hjärnan från skador av fria radikaler, förtidsåldrande, Alzheimers och demens. Flavonoiderna i blåbär förbättrar också kommunikationen mellan nervcellerna i hjärnan vilket leder till bättre minne och inlärning. Även din slutledningsförmåga, ditt beslutsfattande och din verbala förmåga förbättras av dessa små bär. Det finns fler mörka bär som har liknande hälsofrämjande effekter på kroppen – björnbär till exempel. Viktigt att understryka är att detta gäller våra nordiska blåbär! De feta amerikanska blåbären innehåller inte lika mycket nyttigheter eftersom skalet där nyttigheterna sitter är mycket tunnare.

Jag älskar att ha blåbär i nästan alla desserter som jag kan komma på. Färskplockade blåbär över vaniljglass en solig sommardag slår chokladsås alla gånger. Blåbärssylt på pankakorna är givet och i fruktsallader är de inte så tokiga heller. Tänk vad synd att de är så jobbiga att plocka, jag har aldrig tålamod att sitta ner på huk i riset och plocka de små bären. Som tur är finns det marknader som säljer färskplockade blåbär under sommaren.

Må bättre av blåbär

Må bättre av blåbär

Ett sista må bättre –tips för dig som fått blåbärsfläckar på kläderna är att använda citron eller ättika för att få bort fläckarna, det fungerar väldigt effektivt.

Det var allt jag hade för idag, kära läsare av må bättre! Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

0

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

You must be logged in to post a comment.