Må Bättre i ditt hem – 4 enkla tips

Författat av:

Må Bättre i ditt hem – 4 enkla tips

Hej alla underbara läsare! Hoppas att ni har en fin vinterdag allihopa.

Som du vet är ett av våra primära budskap här på Må Bättre att små förändringar kan ha stor inverkan på en persons hälsa och välmående. Att korrigera små rutiner i vardagen kan leda till många positiva förändringar i livet och det är få ställen som är så kantade med rutiner som i våra egna hem.

Därför hade jag tänkt lista några små knep som jag tycker fungerar bra när jag vill må bättre hemma. Ditt hem är trots allt din borg. Både ditt hems utseende och de rutiner du har hemma avspeglar och påverkar dig på många vis. Det är viktigt att trivas hemma och här har du vägen till att göra det!

Hur gör du för att trivas hemma?

Hur gör du för att trivas hemma?

En mening om dagen

Skaffa en liten anteckningsbok och låt den ligga på skrivbordet eller i bokhyllan så den är väl synlig. Skriv där efter en rad i den varje dag innan du går och lägger dig. Skriv en mening om varför dagen har varit bra. Om du har barn så kan du fråga dem vad var det bästa som hände idag? Fyll boken med små positiva meningar och kommer du samtidigt fylla dig själv med insikten om att varje dag för något bra med sig. Det tar ingen tid alls och du kommer somna med härliga tankar i sinnet, dina barn också! Enkelt sätt att få ett trivsammare hem.

Inred ditt hem med kärlek så mår du bättre

Är det värt att hänge en tavla som inte har något känslomässigt värde för dig på väggen bara för att den passar bra där? Jag tycker inte det. När jag hänger saker på väggarna eller ställer fram prylar på ett bord är det alltid saker som har ett känslomässigt värde för mig på ett positivt vis. Bilder från resor som jag minns med glädje och lycka behöver inte vara skarpa och färggranna för att påverka mig positivt. Istället för att köpa en industritillverkad tavla i någon butik i centrum så prova att tillverka en själv eller varför inte tillsammans med en vän? Inred med kärlek och minnen så mår du snart bra av att vara hemma.

Goda dofter gör ditt hem mer trivsamt

Dofter påverkar oss mer än vad vi tror och att komma hem till ett väldoftande hem efter en lång dag är verkligen något som kan påverka mig positivt och få mig att må bättre. Jag är inte mycket för kemikaliska doftämnen, så jag brukar skapa två eller tre apelsiner och koka skalen i en kastrull med vatten. Stäng av spisfläkten och låt kastullen puttra ett tag utan lock. Då sprids en fräsch doft av apelsin i huset, väldigt passande nu till jul!

Nollställ varje rum innan du lämnar det

I Marilyn Pauls smarta bok, It’s Hard to Make a Difference When You Can’t Find Your Keys. Tar hon upp värdet av att hålla ordning på ett rum. Ta tre minuter innan du lämnar det och se till att rummet ser okej ut. Det gör att det inte finns riktigt lika mycket att städa sedan när det är dags för storstädning.

1

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

  1. Malinsblogg  december 19, 2012

    Bra skrivet. Viktigare än vad man tror att må bra hemma.

You must be logged in to post a comment.