Må Bättre av dagens tysta stunder

Författat av:

Må Bättre av dagens tysta stunder

Då var det dags för mitt absolut första video-artickel här på Må Bättre! För ett par dagar sedan var jag nere med en av mina tränarkollegor i Växjö för att delta i en givande Kung-Fu träning och på vägen hem i bilen började vi prata om hur mycket intryck vi människor tar in under en dag. Intryck ifrån tidningar, TVn, Datorn och Radion strömmar rätt in i vårat medvetande genom våra sinnen utan att vi reflekterar över det.

Jag kan känna mig stressad och rastlös om jag inte får intryck av något eller någon i min omgivning och det känns inte bra. Det känns nästan som att jag är beroende av intryck, intrycksberoende helt enkelt. Min tanke är att vi kanske behöver unna oss tystnad i vardagen, för det blir inte tyst. Det blir ett tillfälle för din egna röst, som annars är överröstad av andra intyck, att säga sitt. Kanske kommer du närmare dig själv, kanske får du redan på hur du egentligen mår. Kanske känner du igen dig, kanske förstår du inte något av det jag skriver, oavsett tycker jag att du bör ta en titt på min filosofiska lilla video nedan och säga vad du får för tankar om den!

Det var allt jag hade för idag, kära läsare av må bättre! Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

0

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

You must be logged in to post a comment.