4 anledningar till att musik är bra för hälsan

Författat av:

4 anledningar till att musik är bra för hälsan

Jag vet inte riktigt hur det är med dig, men jag älskar musik. Jag jobbar inte med musik, men trots att jag inte gör det lyssnar jag på minst två timmar med musik varje dag. Beroende på vad jag gör är det olika typer musik som flödar in i mina öron. Är jag ute och springer brukar det ofta bli någon form av trance-musik. Tar jag det lugnt hemma blir det ofta Jazz. Tränar jag blir det ofta någon typ av rock eller punk. Musik är verkligen något som kan få mig att må bättre på många vis. jag kunde inte låta bli att skriva ett inlägg om hur musik påverkar vår hälsa och varför du bör lyssna på mer musik.

Musik stimulerar hjärncellerna

När en person lyssnar på musik med en jämn och stark rytm synkroniseras hjärnvågorna med musiken, vilket leder till en stabilare koncentration och ett mer alert och kreativt sinne. Klassisk musik där emot sätter hjärnan i ett nästan meditativt stadie vilket leder till att man känner sig lugnare och gladare även när musiken har stängts av. Klassisk musik innehåller ofta mycket alfavågor vilket är den typ av vågor som hjärnan är mest mottaglig för under trans.

Musik kan hjälpa dig att somna

Eftersom musik har en hämmande effekt på stress och nervositet kan det absolut vara till hjälp om du har svårigheter med att somna på kvällen. Tänk på att välja rätt sorts musik bara. Klassiskt eller lugn musik är såklart bäst, rytmen ska vara så långsam som möjligt.

musik

Musik är ljudet av känslor

Musik minskar och motverkar stress

Stress leder till många sjukdomar i dagens samhälle. Utbrändhet och andra stressrelaterade sjukdomar blir allt vanligare. I en studie som nyligen genomfördes i London där de medverkande fick order om att lyssna på musik två gånger om dagen i 30 minuter i två veckor såg man att både stress och nervositet minskade dramatiskt. Man kan därför påstå att musik gör en person friskare.

Musik hjälper dig att träna effektivt och längre

Att lyssna på musik under tiden som du tränar är ett av de bästa sätten att få ut mer av din träning, speciellt om du styrketränar eller löptränar. Övningar som upprepas gång på gång blir lätt väldigt tråkiga, men lyssnar du på musik samtidigt försvinner mycket av tristessen som kan uppstå vilket leder till att du orkar hålla på längre och göra de sista reppsen!

10

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

 1. Jennifer  november 16, 2012

  Verkligen jättekul att höra att det gick så bra! ♥ Bra artikel också! :)

 2. Malinsblogg  december 19, 2012

  Kan ni inte lägga upp en spellista med träningsmusik? det hade varit super! Tack <3 (:

  • Andréas Sjöblom  december 19, 2012

   Det kanske vi kan fixa Malin :) Mycket bra förslag. Jag tränar alltid med musik i öronen.
   Hoppas att du fortsätter läsa oss.

  • Dorie  oktober 14, 2016

   Shiver me timbers, them’s some great inamnoftior.

  • kredite kreditkarten von privat  oktober 19, 2016

   do not get a puppy or young dog if you do, its too long for it too be alone pent up insidepersonally i wouldnt in your situation, living in a city apartment and being gone so long each dayi would rather advice as other get a cat, though i would probably not even get a cat under those conditions myselfReferences : Was this answer helpful?

  • auto insurance victoria bc  november 11, 2016

   On me dira que je me pointe généralement ici pour parler de ballet et d’opéra et que ceci explique peut-être cela. Certes. Néanmoins : le dancehall, mais c’est quoi-t-est-ce ? Et n’essayez pas de me faire croire que ce soit un genre musical (parce qu’entre le nom et l’exemple ci-dessus, clairement, c’est pas possible), je vous vois venir.

 3. Erik  september 15, 2016

  Hej kan du skicka mera mer olika musik band olika av rock eller nått också jag och även bra saker jag vill ha den

  • Erik  september 15, 2016

   Hej jag vill ha många saker och även bra

  • Elyza  oktober 14, 2016

   Pedro Monolithus15 de janeiro de 2010Eu li em outro site que também vai ter show do Master, uma banda americana de death metal muito boa e cope¢mnorÃenta do Deicide, no dia 14/02 no Círculo Operário do Cruzeiro Velho. Marcos, você poderia confirmar essa informação com algum produtor?

  • http://www./  november 15, 2016

   pretty sure James is referring to me. ”You will have to learn to deal with seeing someone everyday who is more important than you and has better trainers”My trainers rock. (And I’m a planner).Chortle.

You must be logged in to post a comment.