Godis för smal midja

Författat av:

Godis för smal midja

Godis, godis.. naturgodis som är onyttigt och onyttigt godis som är nyttigt. Finns det något nyttigt godis som hjälper dig till en smalare midja och bättre hälsa och samtidigt dämpar sötsuget? Finns det något gott alternativ om man går på LCHF eller GI? Det korta svaret är: JA!

Godis utan skräp

Nu ska jag berätta för dig om en sak som berörde mig idag! Jag använder Twitter oftare än Facebook nu för tiden, jag gillar upplägget bättre (du kan följa mig på Twitter här!). På Twitter tog jag en titt på vilka videor som många människor runt om i världen pratar om och den mest Twittrade videon i världen just då var en om ett nytt godisföretag från USA som heter get UNREAL. Se gärna deras smaskiga presentationsvideo nedan innan du läser vidare, den gjorde mig verkligen sugen! :-)

get UNREAL

Get UNREAL är som sagt en tillverkare av nyttigt godis som startades av en far som reagerade på hur mycket onyttiga skräpingredienser det fanns i godiset som hans son fick med sig hem efter att ha varit ute och knackat dörr under halloween. E-ämnen och alldeles för mycket socker är det största problemet med vanligt godis och det lustiga är att det är helt onödigt. Man kan skapa nyttigt godis som smakar minst lika gott som det onyttiga utan att det kostar något extra för godistillverkaren, detta är målet med get UNREAL. Företaget väljer ut olika av Amerikas mest populära godissorter och gör om dem utan onyttiga skräpingredienser i och säljer dem sedan billigare till konsumenterna! Än så länge har de gjort om M&M’s, Snickers och Buttercups. Deras nyttiga versioner av godisarna har blivit succéer runt om i USA. Fler och fler stora matvarukedjor runt om i landet lägger till dem i sitt sortiment.

Nyttigt godis - finns det?

Nyttigt godis – finns det?

Svenskt naturgodis

Tyvärr finns inte get UNREAL godis i Sverige än, men jag hoppas verkligen att godiset anländer snart. Jag tror att godismarknaden här i Sverige behöver get UNREAL. Naturgodis i all ära, men olika nötter och frukter doppade i yoghurt blir väldigt tjatigt tillslut. För att inte tala om dessa torkade bananskivor! Det har gott så långt att jag till och med petar ut dem ur fruktmüsslin på morgonen, jag är så trött på dem. Dessutom innehåller det mesta av naturgodiset man kan köpa på ICA, Willys och Coop precis lika mycket socker som deras riktiga lösgodis gör. Vad är då poängen med naturgodis? Naturgodis ska ju vara nyttigare! Självklart är inte cashewnötter och jordnätter så rika på socker, men framförallt cashewnötter är väldigt dåliga mot miljön då det krävs enormt mycket träd för att odla dem. Cashewnötter växer nämligen längst ut på en typ av äpple, så för varje cashewnöt måste man göra sig av med en hel frukt. Frukten är väldigt bitter, så att äta den är inte så populärt. Processen är väldigt tidskrävande, därav det höga hektopriset på cashewnötter.

Personligen äter jag vanligt lösgodis då och då, men i resonliga mängder. Jag köper ofta väldigt små påsar och äter det i samband med vanlig mat. Jag vet inte riktigt om det gör det mindre onyttigt, men det känns bra i alla fall :-P Om du vill ha mer tips på nyttiga botemedel för sötsug kanske vårt inlägg om nyttig mörk choklad kan intressera dig.

Glöm inte att du kan följa Må Bättre via RSS-feed i din iPhone, iPad eller Android. Kontakta oss gärna med frågor, tips eller feedback. Det uppskattas alltid!

6

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

 1. Veronika  januari 13, 2013

  Vi kanske borde börja sluta köpa produkter (och då även godis) som innehåller palmolja??! Palmoljeindustrin är grym. Bl a förstör den regnskog vilket leder tilll en massa miljömässiga och sociala problem, lokal som globalt. Djur utrotas t ex orangutangen bli er lätt offer i den otäcka handeln med djur. Ett lidande som ingen borde utsättas för likväl ingen konsument borde stödja. Palmojan används i en uppsjö med produkter tyvärr. I t ex tandkräm, bröd, kakor, chips, djurfoder, hel och halvfabrikat osv. Var uppmärksam på att det står oftast inte palmolja i innehållföreteckningen utan vegetabliskt fett och om det står vegetabiliskt fett är det i princip alltid palmolja. Mig veterligen finns knappt någon schysst producerad palmolja. Även om själva oljan är sk organic/ekologisk så betyder inte det atomatiskt att den är schysst. Hör dig för med företagen om var de köper sin palmolja osv. Eller varför inte välja produkter utan palmolja för att vara säker? :) Njut med gott samvete!

 2. Molly Ka  april 19, 2013

  Aaahhhg! Det ser gott ut i videon juu. damn nu vart jag sötsugen som tusan. Är det någon som vet om detta kommer att säljas i sverige någon gång? jag kommer bli deras strösrta kund i så fall! :D

 3. Azizzi  april 19, 2013

  Hur kan naturgodis innehålla lika mycket socker som vanligt godis?? detta måste jag kolla upp för jag äter massa med naturgodis som ett nyttigare alternativ. Skulle känna mig blåst om det är sant :\

  • Anonym  maj 14, 2014

   Det är ju vit choklad det är indränkt i, så svaret är ju givet på den frågan:)

 4. Maya berger-torres  september 13, 2014

  Mmm älskar godis finns på youtube.!!!;))

 5. sb  januari 17, 2015

  Bara en liten ”head’s up”: Det naturgodis de säljer på ICA etc är inte riktigt naturgodis. Till exempel nötter och frukter doppade i yoghurt som du pratar om, innehåller ingen yoghurt.

  Det var nån som jämförde vanligt lösgodis med naturgodiset, och det visade sig att det i nästan samtliga fall fanns mer tillsatser i naturgodiset än i lösgodiset (fast de jämförde inte ”råa” saker, som t.ex. neutrala cashew).

  Själv äter jag gärna lakritssnören om jag måste äta godis. Förvånande nog innehåller de bara 30 gram socker per paket (318 kcal). Inte så illa för vanligt godis.. :)

You must be logged in to post a comment.