5 saker du måste kunna säga om dig själv

Författat av:

5 saker du måste kunna säga om dig själv

Du vet att ditt liv är på rätt spår om du kan repetera de följande rubrikerna för dig själv helt ärligt. Kan du inte det så har du lite positivt att jobba på.

Jag är stolt över mig själv

Du är din egna bästa vän och samtidigt din egna hårdaste kritiker. Det är alltid viktigast att du är nöjd med dig själv, oavsett vad andra tycker eller tänker om dig. Människor som är stolta över sig själva tenderar att ha bra självförtroende och klara mål i sitt liv.

Att vara stolt över sig själv innebär inte att man skryter om hur jävla bra man är, snarare tvärt om. Det handlar om att man själv vet att man duger till och att man gör sitt yttersta i alla lägen. Det handlar inte om att vara perfekt eller fulländad som människa, för det är ingen. Det handlar om att veta om att man duger till och är älskvärd. Allt du behöver göra är att leva sagan som ingen annan lever – sagan om ditt eget liv. Vad stolt över dig själv och tro på din egen förmåga att lyckas med dina mål!

Jag är ärlig mot mig själv

Var ärlig om vad som är bra med dig och om vad som behöver förändras. Var ärlig om vad du vill uppnå och vem du vill bli. Var ärlig om varje del som rör ditt liv och din personlighet, det har du allt att tjäna på.

För att kunna vara ärlig mot dig själv måste du såklart veta vad det verkligen är du vill i livet. Spendera tid med dig själv och fundera över vart du är i livet just nu och hur du hamnade här. Då blir det lättare för dig att avgöra vart du vill i framtiden och hur du ska ta dig dit.

Jag vet hur ovillkorlig kärlek känns

ovilkorlig kärlek

Ovilkorlig kärlek – den enda sanna kärleken

Oavsett om du är älskar ett barn, din livspartner eller en familjemedlem bär du veta hur det känns att älska något och inte förvänta dig något i gengäld – för det är vad ovillkorlig kärlek innebär. När du älskar någon ovillkorligt är det inte för att personen du älskar är utan brister, utan svarare för att du vet att bristerna är en nödvändig del av personen.

För att älska någon utan krav eller villkor måste du först älska dig själv villkorslöst. Kärlek är något som växer inuti dig själv för att sedan smitta av sig på människor runt om dig. En osäker älskare söker alltid garantier för att personen han eller hon älskar känner likadant, vilket egentligen är helt orelevant.

Jag tar ansvar för mina handlingar

Du är den enda som kan fullt ut kan besluta om vad som ska hända i ditt liv och livet är en vågskål med beslut i den ena skålen och ansvar i den andra. Fatta de beslut som du tycker passar ditt liv, oavsett anledning, men var alltid beredd på att så upp och ta ansvar för de beslut du fattar. Min vän säger att det är vad som skiljer en vuxen från ett barn, vetskapen om att man måste stå för sina handlingar. Jag håller med honom. Det låter så självklart, men jag känner många vuxna som inte tar ansvar för sina handlingar fullt ut. Inklusive mig själv ibland!

Kärlek

Hur vill du bli älskad?

Jag ångrar inget

Detta är egentligen en sammanfattning av de ovanstående rubrikerna. Älska dig själv, fatta beslut som passar ditt liv och ingen annans och ta ansvar för de handlingarna. Vi gör alla misstag, men förstå att även misstagen tar dig framåt i livet. Du behöver snedstegen för att verkligen lära dig något. Det är så dumt att ångra misstagen eller snedstegen, för de har bidragit till den underbara och unika personen du är idag. Du är underbar, kom ihåg rubriken om att älska dig själv villkorslöst.

Det var allt jag hade för ikväll! Glöm inte att lämna en kommentar eller två om du tyckte om artikeln eller hatade den!  Klicka på ikonerna nedan för att dela denna artikeln på Facebook eller Twitter, jag kan garantera att den kommer ge dig en hel del uppmärksamhet, likes och kommentarer :-)

You only live once, but if you do it right, once is enough.

- Mae West

4

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

 1. Caroline Johansson  november 5, 2012

  Jättefin text! Kändes som en väldigt bra start på en seg måndag :)

 2. Bea  november 12, 2012

  En riktigt bra tankeställare :)

 3. Azizzi  april 19, 2013

  Det gav mig mycket att tänka på, men på ett bra sätt!

 4. Molly Ka  april 19, 2013

  Tror att det viktiga är att man älskar sig själv om man vill kunna älska någon annan sedan. att sätta sig själv först på ett sådant sätt är bra och alla borde göra det.

You must be logged in to post a comment.