Recept: amerikanska GI-pannkakor

Författat av:

Recept: amerikanska GI-pannkakor

GI-pannkakor är underbara att äta till både lunch och frukost tycker jag. Jag står mig alltid utan problem fram till lunch om jag orkat steka och äta GI-pannkakor till frukost. Jag älskar alla typer av pankakor, men att stå och steka dem är bland det tråkigaste som finns tycker jag! Det gör att jag sällan äter pannkakor till frukost, även om man kan göra många goda frukosträtter med dem. Därför föredrar jag de amerikanska GI-pannkakorna eftersom de går snabbare att tillaga än vanliga pankakor.

Här har du mitt recept på amerikanska GI-pannkakor

Recept på amerikanska GI-pannkakor

 • 1 ägg
 • 2½ dl mjölk
 • 2 dl fullkornsmjöl
 • 1 tsk salt
 • 2 Msk smör
 • 2 tsk bakpulver
 • ½ krm vanilj

Gör GI-pannkakor såhär

Amerikanska GI-pannkakor

Amerikanska GI-pannkakor

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll sedan ner det smälta smöret tillsammans med mjölken och ägget. Stek på mellanvärme tillsammans med en droppe smör eller rapsolja. Servera gärna tillsammans med grädde och osockrad sylt.

Det var allt jag hade för idag, kära läsare! :-) Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

2

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

 1. Libeth  december 24, 2012

  Känns som att det blir lite torra, men ska ge de ett försök! Skriv gärna fler recept

 2. Claras Life  december 27, 2012

  Bra recept men som förra kommentar så tycker jag att de är lite torra.

You must be logged in to post a comment.