Recept: Gröt med jordgubbar och banan

Författat av:

Recept: Gröt med jordgubbar och banan

För ett väldigt bra tag sedan skrev Caroline ett inlägg här på Må Bättre som handlade om hennes recept på havregrynsgröt med färskskivade äpplen och kanel, jag tänkte spinna vidare på hennes tanke om gröt i denna artikeln!

Alla vet vi att havregrynsgöt kan vara nyttigt. Det innehåller mycket fibrer och kolhydrater som är perfekt för att starta upp kroppen efter en lång natts sömn. Vill man göra sin havregrynsgröt ännu nyttigare kan man använda fiberberikade havregryn till gröten. Havregrynsgröt med mjölk i all ära, men jag tycker om att sätta en liten twist på det hela och allt som behövs för det är i detta fallet är lite jordgubbar och banan tillsammans med strösocker som karamelliseras med en köksfackla. Kanske går denna lilla skål med lycka att använda som dessert också, endast fantasin och smaken sätter gränserna!

Havregrynsgröt med banan och jordgubbar

Havregrynsgröt med banan och jordgubbar

Ingredienser

 • 1 portion med havregrynsgröt som tillrätts efter anviisningarna på förpackningen.
 • 3-4 färska jordgubbar som är skivade
 • 1/2 banan som är skivad
 • 1 Tsk strösocker
 • 1 värmetålig skål

Det var allt jag hade för idag, kära läsare av må bättre! Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Andréas

4

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

 1. Malinsblogg  februari 24, 2013

  Ser såååå gott uuuut!! ge mig :-S

 2. Njutning och Bak  maj 9, 2013

  Då har man en anledning att införskaffa en köksfackla! : )

 3. Sara påsrång  maj 9, 2013

  *gregglar :P

  • Keisha  oktober 14, 2016

   hello. i have really fast metaiolbsm and its extremely hard for me to gain any weight. im pretty short and have a petitie body but i would like my hips to get a little bigger and my thighs a little thicker. whats the best way for me to reach my goal?

You must be logged in to post a comment.