Recept: Thaiköttbullar i jordnötssås

Författat av:

Recept: Thaiköttbullar i jordnötssås

Idag är en speciell dag på Må Bättre, vi har nämligen det stora nöjet att presentera vår absolut första gäsförfattare! Hon heter Tina och driver en väldigt framgångsrik blogg där hon publicerar underbara recept! Här är hennes artikel:

Jag har fått den stora äran att göra ett gästinlägg här på Må Bättre och det glädjer mig väldigt mycket. Eftersom Må Bättre är en hälsorelaterad sida har jag valt att bidra med det här goda GI-receptet på Thaiköttbullar i jordnötssås. Jag älskar thaimat och det är inte svårt att göra själv. Här kryddas köttbullarna med röd currypasta, vitlök och ingefära. En god jordnötssås och till det krispiga grönsaker.

Ingredienser 4 pers

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör

Jordnötssås:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk smör
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl grovhackade jordnötter
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 2 msk hackad färsk koriander

Grönsaksblandning:

  • 2 dl strimlad rotselleri
  • 2 dl strimlad morot
  • 150 g sockerärter
  • 150 g minimajs
  • 1 msk rapsolja
  • Salt, peppar

Gör såhär

Thaiköttbullar med jordnötssås

Thaiköttbullar med jordnötssås

  1. Blanda nötfärs, ägg, grädde, salt, currypasta, vitlök och riven ingefära i en skål. Arbeta ihop smeten och forma till köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna tills de får färg.
  3. Skär paprikan i små bitar och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök, vitlök, paprikapulver och currypasta i lite smör. Tillsätt grovhackade jordnötter, kokosmjölk och koriander. Låt såsen koka upp och låt koka ihop på svag värme i ca 10 min.
  4. Lägg i köttbullarna och låt puttra med i 5 min. Strö över hackad färsk koriander.
  5. Strimla rotselleri och morötter. Skär minimajsen i mindre bitar. Stek grönsakerna i rapsolja och tillsätt sockerärter. Smaka av med salt och peppar.

Jag som fått äran att göra ett gästinlägg här heter Tina och driver bloggen ”Bland bakverk och kastruller”. www.peachloveinfood.blogspot.com Här lägger jag ut en massa goda recept på lite av varje, varmrätter, efterrätter, bakverk, bröd, godis, en del GI recept och mycket mer.

Jag kom i kontakt med Lina som är skribent här via min blogg. Hon länkade mig vidare till Må Bättre. Det är en fantastisk sida med många bra inlägg. Skribenterna är verkligen jätteduktiga på att skriva. Det får en att stanna upp och tänka till lite och det är ju faktiskt så som skribenterna skriver. Många bra tips på träning och goda recept. Tack för en bra sajt, kommer att följa den med glädje!!

/Tina

1

Författat av

Här på Må Bättre erbjuder vi vissa författare att göra så kallade gästartiklar som går ut på att de författar en artikel om sitt specialämne tillsammans med lite information om vem författaren är. Vi publicerar sedan artikeln här på Må-Bättre.se och gör den tillgänglig för våra läsare. Vägen till att Må Bättre ser olika ut för alla människor, därför tycker vi på redaktionen att det är jättebra med gästförfattare som berättar om just sin väg. Är du intresserad av att skriva en gästartikel hos oss på Må Bättre kan du ta en kontakt med oss via formuläret längst ned på sidan.

Kommentarer

  1. Martin  januari 10, 2013

    Hatten av till mästerkocken som skrev detta! Ser jättegott ut. Ska prova det ikväll :-)

You must be logged in to post a comment.