Lättglömda sanningar om livet

Författat av:

Lättglömda sanningar om livet

Väldigt många människor omkring mig kämpar alldeles för hårt för att komma framåt i sina liv tack vare att de glömt dessa enkla sanningar som styr hur vi når framgång. Här har du en snabb liten påminnelse!

Utbildning och intelligens är inget utan handlingskraft

Det spelar ingen större roll om du har IQ som ett geni eller en doktorsexamen i fysik. Du kan inte förändra något eller nå framgång utan att handla! Det är en enorm skillnad mellan att veta hur något ska göras och faktiskt göra det. Kunskap och intelligens är två värdelösa saker att besitta om du inte använder det i handlingar. Glöm därför inte att jobba på din handlingskraft minst lika mycket som din kunskap. De mest framgångsrika människorna är oftast de mest drivna, inte de mest kunniga, sedan kan man tycka vad man vill om det.

Lycka och framgång är två helt olika saker

Glöm inte de enkla svaren på livets frågor

Glöm inte de enkla svaren på livets frågor

Jag känner en affärskvinna som driver ett IT-företag i stan. Företaget snurrar nästan 10 miljoner kronor om året. Hon är idealet för vad en framgångsrik affärskvinna är i mina ögon, trotts detta har hon länge kämpat med en mildare depression. När jag frågar henne vad som gör henne deprimerad säger hon att hon är utbränd och känner sig ensam. Kom ihåg att pengar kan lösa en massa problem i ditt liv, men hur stor klyscha det än är så kan inte pengar köpa lycka. Det är något du måste se till att producera själv. Det fina i kråksången är dock att den renaste lyckan i livet oftast är helt gratis. Vad gör dig lycklig?

Varje misstag du gör är framgång

Vi gör alla misstag i våra liv och varje misstag är ett steg mot framgång. Det enda riktiga misstaget du kan göra är att inte göra något alls på grund av din rädsla att misslyckas.

Tveka inte, lita på din egna förmåga. Livet handlar sällan om att få en chans, utan snarare om att ta chanser. Du kommer aldrig kunna bli 100% säker på att något kommer att fungera, men du kan vara 100% säker på att det inte kommer att fungera om du inte gör något alls. Oftast måste man bara våga kasta sig ut och hoppas på att falskärmen vecklar ut sig. Det kan inte bli värre än katastrof, som en förebild till mig sa en gång. Antingen så lyckas du eller så lär du dig något, oavsett då tjänar du på att chansa!

Känslomässiga beslut är sällan bra beslut

Livets frågor

Livets frågor

Beslut i frågor som du är känslomässigt bunden till blir sällan rationella och bra i slutändan. Man kan knappast kalla det beslut, för det är snarare en reaktion när det är känsloladdat. Ett beslut är något som man tänkt igenom och övervägt. Var ärlig och erkänn för dig själv och andra när du är för känslomässigt insyltat i en fråga så att du inte kan fatta kloka och bra beslut. Vi människor är inte så bra på att stänga av känslor som vi kanske tror, så försök inte med det. Be någon annan om hjälp istället, eller tänk extra länge på ditt beslut innan du bestämmer dig för något.

Det du stör dig på hos någon säger en hel del om dig

Väldigt ofta handlar inte problemen som du har med andra – din sambo, dina föräldrar, syskon, mfl – så mycket om dem. Det är för att många av problemen som du tror att du har med andra människor är problem som du undermedvetet skapat i ditt egna huvud. Kanske har de gjort något för länge sedan som berörde en av dina rädslor eller kanske sa de något oväntat. Oavsett vad som framkallade det du stör dig på handlar det om dig, inte om den andra personen. Det är helt okej, det innebär faktiskt bara att det blir lättare att lösa. Det är trots allt bara du som kan styra över dina egna beslut och ditt eget liv fullt ut.

Allt som behövs är viljan att glömma det som varit eller det som kanske skulle varit och istället fokusera på vad som här och vilka möjligheter som finns.

Det var allt jag hade för ikväll! Glöm inte att lämna en kommentar eller två om du tyckte om artikeln eller hatade den!  Klicka på ikonerna nedan för att dela denna artikeln på Facebook eller Twitter, jag kan garantera att den kommer ge dig en hel del uppmärksamhet, likes och kommentarer :-)

1

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

 1. Conny  september 21, 2016

  Hej Leonard

  Har nu suttit och läst många av dina artiklar och tycker du skriver lätt förståeligt och intressanta saker.
  En sak som jag sett är att inget är från i år utan det är gamla saker,. Tycker det är synd.
  Hoppas du fortsätter och skriva och dela med dig av dina tankar.

  Mvh Conny

You must be logged in to post a comment.