Vad är en psykopat? Denna film ger dig svaret!

Författat av:

Vad är en psykopat? Denna film ger dig svaret!

Du som läsare och vi som skribenter på Må bättre jobbar för att må bättre på olika vis, men för att må bättre måste man ibland identifiera vad som får en att må dåligt och ibland kan det tråkigt nog handla om personer i ens omgivning. Psykopat är ett ord som inte är allt för ovanligt, men konstigt nog är den allmänna uppfattningen om vad en psykopat är för något ofta felaktig. När vanliga människor som du och jag får frågan om vad en psykopat är svarar många något i stil med att en psykopat är en mördare, brottsling eller galning. Forskning visar dock att denna allmänna uppfattning sällan stämmer överens med verkligheten. Psykopater är som regel medel- till högintelligenta och enormt karismatiska personer som är lätta att tycka om. Många av oss släpper in psykopater i våra liv utan att veta om det.

vad är en psykopat

Vad är en psykopat? Se denna filmen för att få redan på svaret!

Den kraftiga kontrasten mellan allmänhetens uppfattning av psykopater och den faktiska sanningen skapar ett väldigt farligt och obehagligt problem för oss. I Am Fishead är en enormt intressant film som beskriver just denna farliga i missuppfattningen kring psykopater. Filmen finns att se gratis här i detta inlägget på Må Bättre!

Att lida av psykopati eller att vara en psykopat innebär att man har en personlighetsstörning när det kommer till känsloliv och viljan att följa sociala normer, men olikt många andra psykologiska störningar är inte psykopater oförmögna att ta hand som sig själva. Tvärt om kan psykopater föra sig väldigt väl bland människor och blir ofta enormt omtyckta av sina medmänniskor. Deras oförmåga att känna empati och ånger i kombination med deras karisma och charm gör att de ofta hamnar i chefspositioner på arbetsplatser och styr över oss andra. Detta är en väldigt skrämmande tanke. Istället för att läsa min krampaktiga beskrivning om det här obehagliga problemet rekommenderar jag dig att se filmen nedan istället. Mycket nöje!

Jag hoppas att du tar dig tid att se filmen. Berätta gärna vad du tyckte om den i en kommentar på detta inlägget! 

Det var allt jag hade för idag, kära läsare! :-) Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på Facebook- och Twitterikonerna nedan till vänster.

För att inte vara den som går miste om nästa underbara artikel här på Må Bättre kan du följa oss genom Blogglovin’ här! eller via Twitter. Vill du prenumerera på våra artiklar i din iPhone, iPad eller Android kan du klicka på vår RSS-feed här!

/Lina

3

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

  1. Johan_Hawk  december 17, 2012

    Såg inte hela filmen, men ska nog göra det sen. väldigt intressant! även jag trodde annat om ”psykopater”

  2. Madde med bloggen  december 19, 2012

    Så sant! ibland finns det människor omkring mig som jag bara inte står ut med. Kan ha en underbar dag med det förstör på något vis ändå. Jag tror inte att de gör det avsiktligt. Man går väl inte ihop helt enkelt..

  3. Jozz  augusti 10, 2013

    Har en syster som är psykopat. Hon hade Inga svårigheter att förstöra relationen mellan min mor och far och mellan min mamma och mig. Det anmärkningsvärda är att min far visste hur min syster fungerade. Det tog mig ändå större delen av mitt liv att förstå att hon var psykopatisk. Min relation med min far var mycket stark och bra men när min far blev dement och glömde det förflutna var han ett enkelt offer. På ca. två veckor hade hon min far I ett järngrepp. Drivkraften hos henne är hela tiden pengar och jakten på att verka lite förmer än andra. Det vanligaste rådet man får är att det går inte att vinna mot en sådan person och till 95% stämmer detta dock. Vid en arvstvist med henne för tio år sedan föll alla bitar på plats. Jag lärde mig att dokumentera och att ligga steget fore, lärde mig att tänka hur hon tänkte. De tre sista åren har denna taktik fungerat. Det går aldrig att vinna en muntlig argumentation man måste bryta sin relation till en sådan här människa verbalt och känslomässigt och alltid bemöta skriftligt, anteckna datum, för dagbok och spela in samtal om det sker kontakt den vägen (det är faktist tillåtet om du deltar I samtalet). När du till slut kommer till en situation där du måste mötas I rätten kommer ditt arbete att löna sig, tro mig.

You must be logged in to post a comment.