Kroppsspråk – På gott, ont och mitt sätt

Författat av:

Kroppsspråk – På gott, ont och mitt sätt

Hallå underbara må bättre -läsare! Hoppas att allt är oförskämt bra med dig denna vackra dag.

I förra veckan publicerade jag två artiklar om kroppsspråk och attraktion. Om du inte läst dem kan du nå första delen här och andra delen här. Målet med artiklarna var att besvara ett läsarmail från en Anders som undrade huruvida man kan se på en persons kroppsspråk om han eller hon är attraherad av en. Jag kände att det var bäst att dela upp svaret i två delar, en del som beskrev signalerna som vi män kan skicka ut när vi känner oss attraherade eller intresserade och en artikel för de kvinnliga signalerna.

Kroppsspråk…

…Är ett ämne som alltid har intresserat mig och tydligen är jag inte ensam om att känna mig berörd av denna ickeverbala kommunikationsform. Förutom att artiklarna ledde till en liten diskussion mellan Matiss och mig har det trillat in en hel del mail från er må bättre -läsare innehållande allt ifrån fler frågor om kroppsspråk till ifrågasättanden om de nämnda teorierna i artiklarna.

Att just ämnet kroppsspråk (speciellt kombination med attraktion och kärlek) berör och intresserar så många människor framkallar många tankar hos mig och jag grunnar faktiskt på att göra ett litet videoinlägg om dem i framtiden, men något jag känner starkt för i nuläget, tack vare era läsarmail, är att skriva fler artiklar om kroppsspråk. För oavsett om man anser att ämnet kroppsspråk är en vetenskap eller rent humbug är det något som existerar bland oss människor per någon form av definition och påverkar oss alla i viss utsträckning. Det är en del av vårt sätt att skapa och forma relationer med varandra och relationer är något som i allra högsta grad påverkar vårt välmående. Det som är olika från person till person är hur ordagrant vi tyder kroppsspråk och hur mycket vi väljer att tro på det.

Kroppsspråk på mitt sätt

Kroppsspråk på mitt sätt – hajar du?

Att tyda kroppsspråk

Precis som jag brukar understryka i mina artiklar om ämnet tror jag det är viktigt att se kroppsspråk och ickeverbal kommunikation i övrigt som indikatorer på känslor, inte som sanningar om tankar. För mig är det en enorm skillnad på att känna av en persons sinnesstämning och att veta vad en person tänker, för mig handlar inte kroppsspråk om det sistnämnda. Vi kommer aldrig kunna vara säkra på vad folk omkring oss tänker och det är bra tycker jag, för är det något som vi människor har all rätt till så är det att hålla våra tankar och åsikter privata om vi så önskar.

Fler inlägg om kroppsspråk kommer det bli! När jag i fortsättningen skriver om kroppsspråk i kombination med attraktion kommer jag blanda signaler från både män och kvinnor i artiklarna. Är du intresserad av kroppsspråk och annan vardagspsykologi så håll utkik här på må bättre, är du inte intresserad så håll utkik i alla fall för självklart kommer det gott om andra artiklar som rör hälsa och välmående också!

/Andréas

2

Författat av

Är grundare av Må-Bättre.se och en av skribenterna på Må-Bättreredaktionen. Har under större delen av sitt liv verkat som chefsinstruktör inom Svenska Riksidrottsförbundet och Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Såhär tänker han själv om webplatsen: "Må-Bättre.se ska verka för att avdramatisera välmående och hälsa. Oftast behövs så lite för att må så mycket bättre och jag hoppas att inläggen vi publicerar här får våra besökare att inse att de själva är i kontroll över sitt liv och välmående. Oavsett vilken ålder man är i och hur stadgat ens liv är finns det alltid möjlighet till att öka välbefinnandet utan att kasta om tillvaron. Jag hoppas att vår webbplats blir ett naturligt stopp för våra besökare kring lunch- och fikaraster"

Kommentarer

  1. Anders Nillson Bredaryd  april 19, 2013

    Alla får väl tro vad de vill. Förstår inte hur folk kan ta illa upp av kopsspråk personligen men alla får ju tycka som de vill som sagt. Blev det någon video?

  2. Viktor om kroppsspråk  april 30, 2013

    Håller med om det du säger ”det är viktigt att se kroppsspråk och ickeverbal kommunikation i övrigt som indikatorer på känslor, inte som sanningar om tankar.” Det är en sån vanlig missuppfattning att minsta lilla tecken berättar allt, det behöver tas in i en större bild än så.

You must be logged in to post a comment.