Varför tar förhållanden slut?

Författat av:

Varför tar förhållanden slut?

Kärlek och romantiska förhållanden kan vara det sötaste som finns men också väldigt bittert, trots allt tar majoriteten av alla förhållanden slut på ett eller annat sätt.

Om du någonsin funderat över hur saker kunde bli så fel i ditt senaste förhållande, så är denna artikel för dig. När ett förhållande tar slut är det ofta på grund av vanliga anledningar. Här är de vanligaste anledningarna till att kärleksförhållanden tar slut, läs om varför förhållanden tar slut och se hur väl det stämmer in på ditt senaste förhållande.

Är man kär så löser det sig (inte)

Bara för att man blivit förälskad och startat ett romantiskt förhållande med en annan person betyder inte det att saker bara flyter på. Ett förhållande är inget som huggs i sten och sedan stannar kvar för evigt oavsett vind och regn. Ett förhållande är som en mycket skör och kräsen blomma eller växt som behöver bevattning, beskärning och solsken för att överleva. Ett förhållande måste vårdas för att hållas levande.

Att ha sex för tidigt är ingen bra idé

Det tar tid att utveckla starka känslomässiga band till en partner. Det är en process som kan bli väldigt stressad och förhastad om man har sex med varandra för tidigt i förhållandet. Sex tar ett förhållande till en helt ny nivå och om inte känslorna är redo för den nivån kommer förhållandet med stor sannolikhet ta slut efter en tids osäkerhet.

Varför tog ditt senaste förhållande slut

Varför tog ditt senaste förhållande slut

Känslor i bagaget

Vi bär alla på en osynlig ryggsäck med känslor som vi stoppat på oss i tidigare förhållanden. Dessa känslor måste behandlas på ett eller annat sätt oavsett hur smärtsamt det är. Om man inte gör upp med sitt förflutna kommer det hemsöka en i framtiden och då blir saker väldigt svåra i ett kärleksförhållande. Man kanske börjar jämföra sin nya partner med sin gamla eller oroa sig för saker som har hänt i ett annat förhållande. Erat förhållande kan inte överleva om hjärtat lever kvar i det förflutna. Varför hjärtat lever kvar kan bara du reda ut, kanske var det inte så illa i ditt förra förhållande?

Lögner i förhållandet

Den viktigaste faktorn i ett förhållande är tillit. Kan man inte lita på sin partner till varje pris blir ofta ett förhållande kortvarigt. Ju fler gånger en partner ljuger för sin pojk- eller flickvän (även små vita lögner), desto närmare slutet kommer man. Många kanske känner att en vit lögn hit eller dit inte är så noga, men många bäckar små. En person som ljugit en gång kommer förmodligen att göra det igen.

Att vara otrogen

Kärlek kan vara sött och bittert

Kärlek kan vara sött och bittert

Vi människor älskar att ha kakan och samtidigt äta den. Att leva i ett förhållande som ger en stabilitet och samtidigt flörta fritt med andra är en ekvation som sällan går ihop. Är du i ett förhållande men ändå känner en dragningskraft till andra människor så är något fel. Vissa människor är bara inte gjorda att vara i ett förhållande för att de älskar friheten med att ständigt söka nya partners. Är du en sådan? Var då ärlig mot personen som du är tillsammans med och lämna honom eller henne för den frihet som du behöver.

Vill du veta mer om varför förhållanden tar slut kan du läsa den här intressanta artikeln.

Det var allt jag hade för idag, kära läsare! :-) Glöm inte att lämna en kommentar eller två på artikeln, oavsett om du tyckte om den eller hatade den! Om du vill få lite extra uppmärksamhet och likes av dina vänner på Facebook och Twitter idag kan du dela den här artikeln genom att klicka på den bli Gilla-knappen nedan!

3

Författat av

Skribent på Må-Bättreredaktionen. Älskar Yoga och gymnastik. Har spelat golf på elitnivå i många år. Såhär tänker hon själv om webbplatsen: ”Jag vill att Må-Bättre ska bli en personlig och hemtrevlig webbtidning som jag själv vill besöka när jag har en minut över. Om jag har skrivit något som jag vet att jag själv skulle vilja läsa så är jag nöjd med resultatet. När det kommer till välmående så tror jag mer på att anpassa metoderna efter livet än livet efter metoderna.”

Kommentarer

  1. Annes träningsblogg  december 24, 2012

    Tv stycken stämde in på mitt senaste.. intressant artikel! värt att tänka på för att slippa stök i kärleken.

  2. Riseandshine  maj 9, 2013

    Vacker bild på kortet som brinner! kan titta hur länge som helst på det

You must be logged in to post a comment.

  1. Krossade hjärtan  november 14, 2014